400 лв. еднократна помощ за отопление ще получат хората, които

...
400 лв. еднократна помощ за отопление ще получат хората, които
Коментари Харесай

Социалният министър: МС одобри 400 лв. еднократна помощ за отопление

400 лева еднократна помощ за отопление ще получат хората, които са подали документи за целева помощ за отопление. Това разгласи министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров след съвещанието на кабинета, съобщи Нова телевизия. От МТСП чакат към 50 000 души да се възползват от тази помощ.

 

Помощта е за тези, които са кандидатствали, само че са получили отвод заради три причини- диференцираният им достъп за отопление надвишава или е еднакъв със сумата до 40 лева, регистрирани са в Бюрото по труда от по-малко от 6 месеца; или и двете, посочи Лазаров.

 

Помощта ще бъде отпусната по два метода - всички които са подали документи до този миг и им е било отказано, ще я получават по омекотен ред и условия без заявление. А всички, които не са подали документи, ще могат да направя това в 14 дневен период от влизането на постановлението в действие, изясни общественият министър.

 

И още: Увеличен е размерът на помощта за отопление с повече от 20%. “По този метод бяха отразени промени в инфлацията. За момента тази помощ е в размер на 623лв. Това е помощ, която се отпуска еднократно  тъй че лицата да могат да създадат избор в другите възможности на отопление. Те имат опция да да създадат най-хубавият избор по отношение на тяхното отопление ”, сподели Лазаров.

 

Сключено е съглашение сред Министерство на труда и Агенцията за обществено подкрепяне и Министерство на земеделието, които ще дават дърва за огрев на хора, които имат право на помощи за отопление. Те ще им бъдат предоставени на “изклчютелно занижени ” цени, тъй че да не може с обществени средева да се поддържа далавера или различен вид нерегламентирани практики, уточни още общественият министър.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР