400 кг патешко филе с 10 вида зеленчуци готвят на

...
400 кг патешко филе с 10 вида зеленчуци готвят на
Коментари Харесай

400 кг патешко филе с 10 вида зеленчуци готвят на "Фермер Експо" в Раковски

400 кг патешко филе с 10 типа зеленчуци готвят на "Фермер Експо" в Раковски
Един от най-големите хайван пазари в страната - град Раковски, от през днешния ден до неделя е хазаин на второто по рода си ревю "Фермер ЕКСПО", съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

На голяма повърхност своите артикули демонстрират, а някъде и довършват пред очите на феновете, селскостопански производители, млекопреработватели, пчелари, компании за селскостопанска машинизация, животновъди, занаятчии, даже майстори на средновековната кухня.

Традицията гладко минава в измеренията на бъдещето, доколкото посетител на ревюто през днешния ден беше европейският комисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел, а в първите часове се организира конференция за новите цифрови технологии в отглеждането на животни.

Новината за посетителите, всички те водени и от персоналния си интерес към ревюто, заяви при откриването министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Той сподели, че до два месеца ще стартира да действа схемата за финансиране на държавна помощ за дребни мандри и кланици с вдишване на 50% от разноските.

До два месеца се чака да са ясни разпоредбите за кандидатстване, а концепцията е да се подкрепят дребни и междинни фермери и организации на производителите да преработват и осъществят сами продукцията си.

Става дума за вложения от към 40 000 лева за мандрите, за кланиците малко повече. Ако някой желае да получи помощ за много по-голяма инвестиция, това ще е прагът въпреки всичко на главния пакет. До дни следва изпращането на желанието за нотификация в Европейската комисия.

Няма понижение за българските земеделци в новия европейски бюджет след 2020 година, сподели още министърът.

В ревюто вземат участие доста самодейци от околните села, звучи музика, пазарът си върви напълно дейно, а още в първия ден мнозина бяха нагостени с патешко филе с 10 зеленчуци, сготвени от занаятчия готвач в тиган, кандидатстващ за размерите си в книгата на Гинес. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР