400 къщички за птици ще бъдат поставени в Борисовата градина

...
400 къщички за птици ще бъдат поставени в Борисовата градина
Коментари Харесай

Слагат 400 къщички за птици в Борисовата градина

400 къщички за птици ще бъдат сложени в Борисовата градина преди зимата. 

Близо 100 деца се включиха интензивно в сглобяването и украсяването на другите типове къщички и помогнаха за закачането им по дърветата. 



Инициативата е част от ограниченията, които Столична община подхваща по отношение на подкрепяне живота и гнезденето на птиците в лесопарка. Експертизата за избора на типове къщички и точните местоположения, на които да бъдат сложени, е на специалистите от Българското сдружение за отбрана на птиците. 



„ Знаете, че в лесопарка на парк „ Княз-Борисова градина " живеят над 100 типа птици. За нас е значимо да опазим това разнообразие и да подкрепяме живота на птиците през зимните месеци, изясни зам.-кметът по околна среда в Столична община Йоана Христова. 



Голяма част от сухите и рискови за посетителите дървета, които премахнахме от парка сред бул. " Драган Цанков " и Стадион " Юнак ", са употребявани от птиците за гнездене. Именно поради това, ние се обърнахме към специалистите от Българското сдружение за отбрана на птиците, които изготвиха разбор на нуждата от броя и типа къщи, които да сложим обезщетително в парка. Всички къщи ще бъдат сложени на подобаващите за това места преди началото на зимата, с цел да са подготвени и да чакат най-ранните прелетни гости на парка, които идват още през февруари, акцентира Христова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР