400 човека днес ще са в Страсбург под прозорците на

...
400 човека днес ще са в Страсбург под прозорците на
Коментари Харесай

Превозвачи: Стотици ще протестират срещу пакет „Мобилност” днес в Страсбург

400 индивида през днешния ден ще са в Страсбург под прозорците на евродепутатите по време на гласуването на пакет „ Мобилност ” в Европейския парламент. Това увери изпълнителният шеф на Съюз на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев в ефира на БТВ.

Той добави, че е запазен един аероплан с протестиращи, а от Румъния два, които ще ги поддържат. " Има и такива, които ще дойдат с коли ", сподели Арабаджиев.

Според него текстът минава доста небрежно в края на този Европарламент, а проектът " Макрон " има 1200 ремонти. Това значи, че всеки един евродепутат има друго мнение от другия и е внесъл най-малко по две ремонти в пакета.

Евродепутатите през днешния ден одобряват дневния ред на работата си през тази седмица. Според предварителните упования пакетът " Мобилност " ще бъде заложен за гласоподаване в сряда. България, Румъния, Полша, Унгария, Естония, Испания и Португалия са страните съперници на този текст.

Според евродепутатът Петър Курумбашев прогнозите и очакванията към този момент нямат смисъл. Той добави, че ще се приказва текстът да отпадне. Но съгласно него, в случай че мине точката през днешния ден, ще мине и в сряда.

Арабаджиев означи, че съгласно него пакетът „ Мобилност ” ще раздели Европейски Съюз по географски принцип. А разпоредбите са за всички, съгласно него. Нашите компании оферират положителни услуги, само че по-евтино, добави още той. Най-притеснителните точки за превозвачите от България, а и другите страни от Източна Европа, е условието колите и водачите да се прибират на 20 дни в страната си, а компаниите да заплащат европейски ставки.

Курумбашев разяснява и абсурда с евтините жилища. „ Впечатлих се от репликите на премиера, че комунистите са живели едно време в квартал „ Изток ”. Луканов живееше на ул. „ Латинка ”, в този момент Цветанов живее в „ Изток ”, може би това е краят на Прехода, пошегува се той.

Видях и друго в абсурда - има двама мъже и две дами в тази история, дамите се държат като мъже и си подадоха оставките, а мъжете - няма да определям…, с цел да не излезе, че ще бъда упрекнат, да вземем за пример по „ Истанбулската спогодба ”, сподели евродепутатът.

Според него би трябвало Цветан Цветанов да си зададе въпроса дали изобщо има място в политиката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР