400 000 теста тип ще купи здравното министерство за учениците

...
400 000 теста тип ще купи здравното министерство за учениците
Коментари Харесай

Тестовете за малките ученици ще са близалки, купуват 400 000 броя

400 000 теста вид ще купи здравното министерство за учениците от 1-и до 4-и клас. Това планува оповестената от ведомството покана за незабавното им набиране. Обявена последна цена на поръчката няма. Ще я завоюва този с най-ниската и който може да достави количеството до 3 дни след сключването на контракта, предава.

Оферти се одобряваха до 17,30 ч в петък. Тестовете би трябвало да са с над 90% сензитивност и към датата на доставката да са със период на валидност най-малко 75% от оповестения от производителя. Да са съпроводени с документ от организацията по медикаментите, че за тях няма регистрирани данни за произшествия или евентуални произшествия през последните 18 месеца, както и за блокирани или изтеглени от пазара партиди поради сигурността на изделието.
 МОН:Тестове за учениците ще има при започване на ноември МОН:Тестове за учениците ще има при започване на ноември
" Амбицията е до началото на ноември да имаме проби за учениците. Имаме една седмица, с цел да създадем съответната организация и подгото...

“Утре следва отваряне на офертите и откакто се реши в какви периоди ще стане доставката, допускам до 10-ина дни, децата ще могат да се върнат в класните стаи ”, сподели министър председателят Стефан Янев през вчерашния ден. “Но би трябвало да приключим целия цикъл, в това число прибирането на отпадъка от тези проби ”, добави той.

“Родителите ще имат право на избор. Тези, които не харесват тестванията, имат право да оставят децата си на онлайн образование ”, безапелационен бе той. Според проф. Николай Витанов обаче учениците не би трябвало да се връщат в клас, до момента в който не свърши предстоящият сериозен интервал от две седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР