400 000 лева компенсации за щети, причинени от пожарите в

...
400 000 лева компенсации за щети, причинени от пожарите в
Коментари Харесай

400 000 лева помощ за земеделци с щети от пожарите в Хасковско

400 000 лв. обезщетения за вреди, породени от пожарите в област Хасково ще могат да получат 54 аграрни производители, стана ясно в четвъртък. Те ще могат да аплайват от 10 до 21 септември пред Държавен фонд " Земеделие " за подкрепяне по схемата " де минимис ". Средствата ще бъдат изплатени до 30 септември.

На финансиране имат право стопани със наранени от пожари плодни градини, фуражи за храна на животните, пасища, селскостопански животни и пчелни фамилии.

Помощта за плодни градини ще са до 120 лева за декар, за фуражни култури - до 40 лева./дка, пасища - до 30 лева./дка. При животните ще е до 1000 лв. за брой. При пчелните фамилии ще се заплаща до 1.90 лева./брой.

Земеделските стопани, претърпели вреди, следва да дават служебна записка, издадена от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " или от Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Таванът на помощта за един аграрни собственик или дружество е до 25 хиляди евро за интервал от три поредни данъчни години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР