40% ще бъде избирателната активност на 2 октомври. Това показва

...
40% ще бъде избирателната активност на 2 октомври. Това показва
Коментари Харесай

СИНПИ: 8-партиен парламент след изборите


40% ще бъде изборната интензивност на 2 октомври. Това демонстрира изследване на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ).

Националното представително изследване е извършено в интервала 16 - 21 септември 2022 година. Интервюирани директно „ лице в лице “ в домовете им са 1104 пълнолетни жители по метода CAPI (с помощта на таблети). Максималният поверителен период е ± 3,2%. При разбора са взети поради и данните от 450 онлайн изявленията с български гласоподаватели, гласуващи отвън страната. Проучването е осъществено със лични средства на СИНПИ.

Според данните първа политическа мощ ще бъде ГЕРБ-СДС с 24,5%. След това се подрежда „ Продължаваме промяната “ с 16,6%.

Движение за права и свободи ще бъде трета мощ с 13,8%, „ Възраждане “ – с 12,1%, „ Българска социалистическа партия за България “ – с 9,7%, „ Демократична България “ – 7,8%.

„ ИТН “ и „ Български напредък “ са покрай бариерата надлежно с 4,6% и 4,1%.

Според изследването „ Изправи се България “ ще получи 1,8%, а Вътрешна македонска революционна организация – 0,9%.

Снимка: Стратегически институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ)

Анализът е въз основа на данни от национално представително изследване, извършено от Стратегическия институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ), в интервала 16-21 септември 2022 година Интервюирани директно „ лице в лице “ в домовете им са 1104 пълнолетни жители по метода CAPI (с помощта на таблети). При разбора са взети поради и данните от 450 онлайн изявленията с български гласоподаватели, гласуващи отвън страната. Проучването е осъществено със лични средства на института СИНПИ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР