40 рисунки на малки художници бяха подредени във фоайето на

...
40 рисунки на малки художници бяха подредени във фоайето на
Коментари Харесай

Малки художници от Враца подредиха изложба за 10-те френски думи

40 рисунки на дребни художници бяха подредени във фоайето на НЧ „ Развитие - 1869 “. Изложбата е единствено част от деянията, които се провеждат във връзка Седмицата на франкофонията във на Враца. В експозицията вземат участие с творбите си възпитаници от учебните заведения „ Св. Софроний Врачански “, СУ „ Васил Кънчов “, ИОУ „ Васил Левски “ и ПЕГ „ Йоан Екзарх “. Децата тази година рисуваха по тематиката за 10 думи, избрани от Международната организация на франкофонията, които са отдадени на другите форми на писане.
Кметът Калин Каменов и ръководителят на Клуба на франкофонията Враца - Емил Пеняшки откриха изложбата и наградиха най-хубавите в нея. „ Радвам се, че в Деня на франкофонията, посредством изобразителното изкуство, децата са съумели да създадат по този начин, че във Враца да усетим духа на Франция “ – сподели в приветствието си кметът и благодари на хората, които поддържат френската просвета в града. „ Вярвам, че с Вашите старания можем да възвърнем интереса към френския език измежду учениците “, добави още Каменов.
Програмата, отдадена на културата и бита на Франция, ще продължи в идващите дни с урок на френския футболист Юго Коантрар , който играе в ПОФК „ Ботев Враца “. Той ще беседва с десетокласници от учебно заведение „ Васил Кънчов “.Вратарят на врачанския отбор Коантрар ще дискутира с учениците живота на френските младежи.
Седмицата на франкофонията ще приключи със засаждане на дърво в „ Алеята на франкофонията “в двора на ПЕГ „ Йоан Екзарх “ и с празник на френския език.
Проявите, отдадени на френската просвета, се организират под патронажа на кмета Калин Каменов и се провеждат взаимно с Клуба на франкофонията в града и Община Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР