40 прокурори от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив ще наблюдават делата

...
40 прокурори от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив ще наблюдават делата
Коментари Харесай

Спецгрупа от 40 прокурори следи делата за бити медици

40 прокурори от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив ще следят делата за закононарушения по отношение на медици – лекари, медицински сестри и различен личен състав, потърпевши при осъществяване на отговорностите им по работа.

Разпореждането за установяване на специфични магистрати по въпросите с медицинските експерти е във връзка със заповед на основния прокурор на Република България Сотир Цацаров за основаване на организация и взаимоотношение сред прокурорите и Центровете за Спешна здравна помощ в цялата страна, техните подразделения и лечебните заведения за болнична помощ – държавни и общински лечебни заведения, в които работят незабавни приемни отделения и такива за родилна помощ.

Прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура - Пловдив, която включва шест Окръжни прокуратури - в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали и 27 районни прокуратури, ще проведат, до края на месец септември 2017 година, срещи с лекарите от незабавните отделения в региона, на които да уточнят механизма за незабавни дейности при похищения.

На медиците ще им бъдат предоставени телефони за непрекъсната връзка с прокурор и чиновник на полицията. Разследването по делата ще бъде предпочитано. От екипите в лечебните заведения ще се изисква ускорено обезпечаване на документи, явяване на потърпевшите, продан на информация и други

Прокурорите, които са избрани да следят делата за посягане против медици са от районните прокуратури, на които са подсъдни този тип закононарушения, като във всяка окръжна прокуратура също е избран по един магистрат за съгласуване на работата.

Днес, 14 септември 2017 година, следва среща по този мотив на прокурорите от Районна прокуратура-Пловдив с лекари от УМБАЛ „ Св. Георги “-Пловдив. В нея ще вземат участие Гергана Мутафова, областен прокурор на гр. Пловдив, Чавдар Грошев, зам.-районен прокурор, и прокурорът Пламен Георгиев, които следят делата за похищения против медици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР