40 плувци се включиха в благотворителния мартон от о-в Света

...
40 плувци се включиха в благотворителния мартон от о-в Света
Коментари Харесай

40 плувци се включиха в благотворителния мартон от о-в Света Анастасия
40 плувци се включиха в благотворителния мартон от о-в Света Анастасия
40 плувци се включиха в благотворителният мартон в намерено море от остров Света Анастасия и преплуваха безаварийно близо една морска миля до брега на плаж „ Чукалята ” в местността Отманли край Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Инициативата е проведена за трета поредна година от Сдружение „ Онкоболни и другари ”. Със средствата, които ще бъдат събрани, ще бъдат за дейностите за обществената рехабилитация на хора с онкологични болести. Лице на тазгодишния маратон бе още веднъж актрисата Йоана Буковска-Давидова, която изигра в сериала „ откраднат живот ” ролята на онкоболна жена. Инициативата на „ Онкоболни и другари ”, Йоана приема с необикновен сантимент.

„ Приятелите са тези, които са значими в тази ситуация, тъй като те иват с цел да поддържат тези, които са на път да паднат духом и да се откажат от чудото, наречено живот. Приятелите са тези крила, които те издигат и ти дават прояснение, озарение, смисъл, сили ”, сподели Буковска.

Хубаво време и слънце съпроводи ентусиазците и избавителните екипи в съботния ден. В плуването в намерено море се включиха професионални плувци и фенове, най-възрастният от които на 61 години, дошъл особено за самодейността от столицата. В черноморски води за втора поредна година плува и кметът на Равда Андон Бакалов, чийто татко е бил онкоболен. Най-малкият участник пък бе 5-годишният Христо, който със своята майка се включи в маратона. В плуването в намерено море участваха европейската вицешампионка Людмила Белчева, както и първият българин международен първенец по плуване за ветерани от Нова Зеландия Анон Михайлов.

Първият, който съумя да преодолее водното разстояние, бе фармацевтът Стефан Марински.

„ Доста постоянно се виждам с хора, които страдат от онкозаболявания, от разнообразни други - сърдечно-съдови и други болести. И в действителност тези хора се нуждаят от помощ. Това е моят метод да оказа помощ на тези хора ”, показа притежателят на фармацевтична компания Стефан Марински.

Всеки от участниците подари по 50 лв. в благотворителната урна на сдружението. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР