40% от сухопътната територия на Украйна е минирана, съобщи украинският

...
40% от сухопътната територия на Украйна е минирана, съобщи украинският
Коментари Харесай

40% от територията на Украйна е минирана - Свят

40% от сухопътната територия на Украйна е минирана, заяви украинският министър-председател Денис Шмигал за южнокорейската организация Йонхап в оповестено през днешния ден изявление.

Руската война в Украйна докара до основаването на минно поле с повърхност 25 000 квадратни километра, споделя още той, представен от ДПА. В момента това е най-голямото минно поле в света, сподели Шмигал и добави, че това освен усложнява пътуването на хората, само че провокира и огромни компликации в селското стопанство, което е един от главните стопански браншове на Украйна.

Той акцентира, че руснаците нападат най-ожесточено жилищни региони.

В същото време през днешния ден управляващите в Москва оповестиха, че две топлоелектроцентрали в част от украинската Донецка област, следена от съветските сили, са били развалени при ракетно нахлуване на украинската войска, съобщи Ройтерс, като цитира ТАСС.

Първоначалната информация беше, че ТЕЦовете в Зугрес и Новий свет са били ударени и има хора, които са били ранени, оповестиха управляващите в " Телеграм ".

Двама души може да са блокирани под отломки в развалената Старобешевската електроцентрала в Новий свет, съобщи ТАСС. Позовавайки се на длъжностни лица, организацията съобщи, че при нападението е била употребена реактивна система за залпов огън.

За момента няма коментар от украинска страна. Киев в никакъв случай не поема намерено отговорност за набези във вътрешността в Русия или по следена от руснаците територия в Украйна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР