40% от случаите на рак могат да бъдат предотвратени. Това

...
40% от случаите на рак могат да бъдат предотвратени. Това
Коментари Харесай

Мария Габриел: 40% от случаите на рак могат да бъдат предотвратени

40% от случаите на рак могат да бъдат предотвратени. Това съобщи във Варна еврокомисар Мария Габриел, където беше преподавател на конференция по програмата " Хоризонт-Европа ". Новото в програмата са така наречен задачи - набор от дейности, обединени към 5 тематики. Мисията за битката с рака е едно от нещата, които засягат всички.

“40% от случаите на рак могат да бъдат предотвратени, в случай че предварителната защита е на равнище. Очакваме много отрицателни трендове, значимо е да активизираме по оптимално сполучлив метод ресурса, с който разполагаме ”, сподели Габриел. Очаква се първите дейности да бъдат подхванати през май.

В рамките на програмата " Хоризонт-Европа " оригиналност е и Европейският иновационен съвет.

“Нашата упоритост, е да превърнем този съвет в европейска фабрика за еднорози. Искаме да има едно гише, където дребните и междинни предприятия, започващите компании, да имат достъп бързо до финансиране. Най-вече до високорисково финансиране, което доста мъчно получават. 70% от оферти 10-милиарден бюджет са за дребните и междинни предприятия ”, добави еврокомисарят.

Другата задача е обвързвана с енергийната успеваемост. Важна тематика е чистотата на водите, океаните, моретата. Прецизното земеделие, потреблението на пестицидите и по-доброто използване на данните, с които те разполагат, е значимо за тези нововъведения, които да се трансформират в артикул, който е комерсиализиран и може да носи изгоди.

На 19 май е отворена нова покана към започващите дребни и междинни предприятия за революционни технологии, технологии, водещи до пробив, свързани със зеления пакт. 350 млн. евро е финансирането за тази покана. Пилотен план за 2 милиарда евро към този момент е оказал помощ на над 4500 дребни и междинни предприятия, измежду които има и български спечелил участник от пилотната фаза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР