40 от най-големите компании в света обединяват сили и идеи

...
40 от най-големите компании в света обединяват сили и идеи
Коментари Харесай

Съюз за прогрес - големи световни компании се обединяват за битка с неравенствата

40 от най-големите компании в света сплотяват сили и хрумвания в нова коалиция, с цел да разширят и реализиран по-голям резултат с плановете си за битка с неравенствата.  Сред тях са колоси като Danone, Unilever, Mars.

Под името „ Бизнес за приобщаващ напредък “, или B4IG, новата група организира първо съвещание на борда при започване на седмицата, набелязвайки общи цели за справяне с въпроси като равенството сред половете и интеграцията на бежанците на работното място. Групата ще създаде огромен проект за осъществяване на над 50 плана, които са получили капиталови обещания в размер на 1,4 милиарда $, написа Bloomberg.

Инициативата е спонсорирана от Организацията за икономическо съдействие и развиване, която ще работи за обезпечаване на инструмент за премерване, който да покаже въздействието на плановете. Групата, водена от Danone, даде обещание на срещата на върха на Г-7 през август да поддържа приобщаващия напредък и от този момент завоюва нови участници като UniCredit и Michelin.

Списъкът с начинания включва планове на Danone и Mars, които поддържат дребните ферми, въвеждайки устойчиви практики, водещи до увеличение на приходите. Henkel и други немски компании започнаха план, който предлага стажове и стратегии за образование на бежанците, с цел да улесни интеграцията им. Проект на BASF за преработване на пластмаса в Нигерия има за цел да сътвори до 1525 работни места до 2025 година, като проектът е 60% от тях да бъдат заети от дами.

„ Надеждата е тези начинания да вдъхновят обществени политики ", прибавя Фабер, представен от Bloomberg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР