40% от кражбите на ток са свързани с посегателства върху

...
40% от кражбите на ток са свързани с посегателства върху
Коментари Харесай

ЧЕЗ въвежда стикери срещу измами с електромери

40% от кражбите на ток са свързани с похищения върху електромерите. Поради това ЧЕЗ Разпределение България вкарва защитни стикери за предварителна защита против операция на електромери, оповестиха от сдружението.

Стикерите се залепват върху измервателните средствата, в допълнение към познатите пломби. Стикерите имат три равнища на надзор и голям брой защитни детайли.

Това ще направи фалшификацията или незабеляната намеса върху тях на практика невъзможна, безапелационни са от ЧЕЗ.

Броят на отличителните знаци и отбрани на стикерите бил голям. Стикерите са направени по технологии от най-ново потомство и прикриването на нарушаването на целостта им е изключено.

В стикерите са закодирани детайли, които не подлежат на имитация и се виждат единствено от специалисти с уместно съоръжение, минали образование за оценка на достоверността и целостта на стикерите.

Защитните средства имат вградени 3D претекстове, текстове, триизмерни обекти, изменящи се цветове, изображения, предупредителни знаци и са персонализирани с неповторим номер.

Новите защитни лепенки имат многослойна конструкция, която се унищожава доста елементарно при опит за отнасяне с разнообразни разтворители или при опит за разлепяне, като в същото време устоят при рискови температури.

Стикерите са предпазени и от специфични детайли, посредством които се откриват даже микро прерязвания с тъничък скалпел, които са измежду честите способи за външна интервенция при старите стикери.

За първите 7 месеца на 2018 година са установени 4 251 обири на електрическа енергия, като към 40% от тях са осъществени посредством операция на електромери, сочи статистика на електроразпределителното сдружение.

" Все по-изобретателните и дръзки обири, които включват и замяна на детайли от устройствата за комерсиално премерване, принудиха сдружението да вземе по-сериозни ограничения за отбрана на електромерите. Въведените стикери са създадени по българска технология. Те имат 3 равнища на надзор: образна оценка, наблюдаване с помощни средства и експертно равнище ", допълват от ЧЕЗ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР