40% от българите вярват, че съществува тайно общество, което управлява

...
40% от българите вярват, че съществува тайно общество, което управлява
Коментари Харесай

40% от българите вярват, че съществува световна конспирация

40% от българите имат вяра, че съществува скрито общество, което ръководи света. 75% е делът на българите, които имат вяра в пророческите качества на Ванга. 29% от българите имат вяра в съществуването на извънземни, а 14%, че извънземни живеят измежду хората. 19% пък са на мнение, че хората са установявали контакт с извънземни. Това са резултатите от изследването на проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “ по отношение на настройките на българите във връзка с вярвания, конспирации и суеверия.

Данните записват високи равнища на религия във връзка с въпроси свързани с свръхестествени качества на хора. 75% от българите имат вяра в пророческите качества на Ванга. Няма особена динамичност измежду другите демографски групи. Прави усещане, че и хората в най-младата възрастова група (18-29 г.) в огромен дял (63%) имат вяра в качествата на Ванга. 63% от българите имат вяра и в съществуването на хора със свръхестествени качества и надлежно малко над две трети в съществуването на хора, които имат качества да плануват бъдещето. Малко над половината от българите считат, че има хора, които могат да лекуват със свръхестествени качества. Разполовено е мнението на българите във връзка с вярата в вълшебства.

В изследването бяха тествани и разнообразни международни конспирации. 40% от българите имат вяра в съществуването на скрито общество, което ръководи света. Малко под половината от хората с висше обучение споделят това виждане. Бяха тествани настройките по повод и на друга интрига, а точно дали има изкуствено основаване на заболявания за продажба на нови медикаменти – 66% показват, че имат вяра в това.

По отношение на въпросите свързани с Кемтрейлс и ХААРП, данните демонстрират високи дялове на непознаване на тематиката - над 50%. Видно е че за българите тези въпроси са по-далечни и нямат построено мнение в тази посока.

33% е делът на хората, които имат вяра в прераждането на човек, като при дамите процентът е по-висок (40%) спрямо този на мъжете (25%).

36% показват, че имат вяра в съществуването на парадайса и пъкъла. Данните демонстрират, че живеещите в дребните обитаеми места и селата са по-склонни да имат вяра в това за сметка на живеещите в столицата. Тук едно от вероятните пояснения е по-високата степен на набожност в дребните обитаеми места.

35% от българите заявяват, че са посещавали гадател(ка) / ясновидец / ясновидка / ходжа. Впечатление прави, че в селата и дребните обитаеми места тази процедура е по-разпространена за разлика от столицата.

В изследването тествахме и настройките към друга тайна доктрина, а точно стъпвал ли е човек на Луната или не. 58% от българите показват, че човек е стъпвал на Луната, до момента в който 14% са на противоположното мнение.

С оглед тематиката на изследването, българите бяха запитани и по отношение на разнообразни типове суеверия. Малко над една трета от българите имат вяра, че петък 13-ти носи злощастие. Подобно е и съотношението във връзка с суеверието, че черната котка носи злощастие, до момента в който 60% не имат вяра. Малко над една трета от българите имат вяра и че счупеното огледало носи злощастие, като хората с по-ниско обучение са по-склонни да имат вяра за сметка на тези с по-висока просветителна степен.

73% от българите показват, че чукат на дърво против злощастие / неволя, до момента в който 24% не го вършат. 12% показват, че хвърлят сол за шанс, до момента в който 84% не го вършат. Тук, несъмнено, за сметка на чукането на дърво, процентът е по-нисък и предвид на невъзможността постоянно да имаш сол на разположение. Относно носенето на червен конец срещу уроки и неприятен шанс, 35% от българите показват, че носят червен конец, като данните демонстрират също, че делът на дамите (49%) е доста по-висок по отношение на този на мъжете (21%), които го вършат.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР