40 милиона поляци са готови да защитават родината си с

...
40 милиона поляци са готови да защитават родината си с
Коментари Харесай

Моравецки предупреждава Русия: 40 милиона поляци са готови да бранят родината си

40 милиона поляци са подготвени да пазят родината си с оръжие в ръка, в случай че Русия нападне Полша. Това съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от полската организация PAP.

Той означи, че войната в Украйна е напомнила, че свободата не се дава вечно и тъкмо както предходните генерации са правили да се борили за нея, по този начин и през днешния ден хората би трябвало да бъдат бдителни.

Трябва да разберем, че това време на мир в продължение на доста години завърши, акцентира Моравецки и добави, че това се е случило заради " варварската, непредизвикана съветска офанзива против Украйна ".

" Ако на Русия в миналото й е хрумвало да атакува Полша, би трябвало да знае, че в Полша има 40 милиона поляци, подготвени да се изправят с оръжие в ръка, с цел да пазят родината си ", посочи той, макар че популацията на Полша възлиза на 38 милиона души.
 Полша: Русия желае една трета от Украйна и е подготвена за дълга война
Полша: Русия желае една трета от Украйна и е подготвена за дълга война

Западът обаче бързо щял да се умори

По негови думи в продължение на доста епохи Полша е била " под ботуша, в съветски плен ".

Не желаеме този плен назад, безапелационен бе министър председателят. " Отхвърляме техния колониализъм, техния империализъм. Ние сме в свободна страна и ще се борим за своята независимост " , увери той.

Моравецки уточни, че част от построяването на отбранителния потенциал на страната е укрепването на полската войска, както във връзка с числеността на войските, по този начин и във връзка с оборудването.
 Русия: Полша желае по-дълга война и парите на Украйна
Русия: Полша желае по-дълга война и парите на Украйна

Варшава се надявала Москва да изчерпи ресурсите си

Той означи, че през идващите месеци полският парламент ще работи по специфичен закон, с цел да обезпечи контролиран достъп до огнестрелни оръжия и разкри проекти на държавното управление за " стрелбище във всяка община ".

Всяко стрелбище е належащо, само че модерните, налични за всички поданици, са нещо, което отстояваме през днешния ден, изясни Моравецки и добави, че специфичният закон за достъп до оръжия ще бъде ориентиран по-специално към младите момчета и мъже, с цел да направи страната " по-силна и по-добре подготвена за потребление на оръжие ".

" Трябва да сме задоволително въоръжени, с цел да възпираме врага, нашата войска би трябвало да бъде задоволително мощна, с цел да не бъде най-добре в никакъв случай да не бъде употребена, тествана в борба ", безапелационен бе министър председателят, който акцентира, че всички жители би трябвало да бъдат подготвени на полигони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР