40 метра бетон са се срутили при ремонта на тунел

...
40 метра бетон са се срутили при ремонта на тунел
Коментари Харесай

Движението по едно от най-натоварените трасета в страната ще остане затруднено още 4 месеца

40 метра бетон са се срутили при ремонта на тунел " Ечемишка " на автомагистрала " Хемус " през декември. Това е повода тунелът да не бъде пуснат в употреба в края на 2021 година. Така придвижването по едно от най-натоварените трасета в страната ще остане затруднено още 4 месеца.

В началото на декември са рухнали десетки метри от тавана на затворената поради ремонт лява тръба на тунел " Ечемишка ". Месец по-късно екип на Bulgaria ON AIR влезе в тръбата. Вижда се, че казусът е в продължение на десетки метри. Това си проличава от останалия бетон и желязо по стените, а на земята има тонове арматура.

Вече няколко месеца цялото придвижване по " Хемус " в региона се прави в двете посоки единствено през приключената тръба на тунел " Ечемишка " в посока Варна.

Задръстванията са километрични. Ремонтът на лявата тръба стартира на 27 май, а крайният период е септември 2021 година, излиза наяве от уеб страницата на държавното сдружение " Автомагистрали ". През октомври от АПИ декларират пред " Капитал ", че крайният период е продължен до края на 2021 година Заради Ковид пандемията и забавени доставки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР