40 лв за 1 276 200 бедни пенсионери. Премиерът Борисов

...
40 лв за 1 276 200 бедни пенсионери. Премиерът Борисов
Коментари Харесай

Горанов, „Dom Pérignon“ и чер хайвер ли да си купят с коледните 40 лв пенсионерите?

40 лева за 1 276 200 небогати пенсионери. Премиерът Борисов се похвали с това пред публицистите при започване на седмичното съвещание на Министерски съвет. Коледната добавка ще пристигна от преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет за 2019 година
Още на 7 ноември (деня на Октомврейската гражданска война в Русия), финансовият министър Владислав Горанов се похвали, че е обезпечил коледни надбавки за най-бедните пенсионери.

Според специалисти бонусите могат да бъдат доста по-високи, стига държавното управление да желае да ги даде. Горанов се хвали с голям бюджетен остатък, който не постоянно е ясно къде отива, само че за възрастните и бедните парите са все унизително дребни.

Миналата година възрастните гърци с ниски пенсии (минималната пенсия там е 486 евро с добавка за беднотия от 230 евро) са получили Коледна надбавка от 1000 евро или два пъти повече от миналата година.

Освен това през 2019 година финансовото министерство в Атина компенсира пенсионери, на които са били орязани пенсиите от 1 януари по неразбираемо предписание с до 8000 евро, съгласно изчисленията.

След такова съпоставяне министър Горанов или би трябвало да се затвори в първокласния си апартамент в комплекса на милионерите братя Домусчиеви и да си посипе главата с пепел или да отиде при бедните пенсионери да им изясни какво тъкмо да си купят с 40-те лв. за Коледа: френско шампанско, чер хайвер и пастет от гъши дроб или да отидат на хотел в Банско? Каквото им остане – да го внесат на влог в банка…

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР