40 лева - толкова струва един глас за изборите 2

...
40 лева - толкова струва един глас за изборите 2
Коментари Харесай

Разследване на bTV: Момиче за „почасови услуги“ като гаранция за купен вот

40 лв. - толкоз коства един глас за изборите 2 в 1 в Плевенско. Разследване на bTV демонстрира от близко по какъв начин и този път се случва търговията с вота.
Снимка: btvnovinite.bg
В навечерието на вота кореспондент се срещна с мъж в местността Бала Баир до Плевен. Представяме се за част от партия, набираща гласове за вота. Кръстьо има оферта.

„ Ще ми даваш 500 лева, аз ще ти докарам 100 души, след това аз давам парите. Отиваме и ти докарвам листата, гледаш листата. Даже, в случай че се наложи, ще взема на хората персоналните карти и ти ги демонстрирам “, споделя мъжът.

В знак на неприкритост Кръстю демонстрира и персоналната си карта и показва различен мъж - Бисер, който твърди, че бил задържан за пазаруване на гласове на предишните избори, само че сполучливо прикрил всевъзможни следи.

Бисер и Кръстю демонстрират над 80 персонални карти на хора от квартала, снимани на смарт телефон и чакат номера на бюлетината, която да посочат на хората.

Предлагат на нашия привиден партиен функционер и друга, нетрадиционна гаранция - момиче от квартала за " почасови услуги ", които той да заплати след изборите, в случай че обещаните гласове излязат тъкмо. Представя момичето като своя балдъза.
Снимка: btvnovinite.bg
Двамата мъже и балдъзата се насочат към колата ни в очакване на пари – по 40 лв. за 100 гласа плюс 1000 настрана за тях двамата. Вместо пари обаче се сблъскват с камерата на bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР