40-килограмова вълчица убиец бе отстреляна край Велико Търново. Хищникът е

...
40-килограмова вълчица убиец бе отстреляна край Велико Търново. Хищникът е
Коментари Харесай

Отстреляха страховита вълчица убиец секунди преди да нападне

40-килограмова вълчица палач бе отстреляна край Велико Търново. Хищникът е изумен от патрона на ловеца Иван Борисов секунди преди да извърши следващото си съдбовно нахлуване.

" Рано сутринта Иван Борисов тръгнал с записка за хищници, съпроводен от Даниел Дойнов, експерт по лова в сдружението. За шанс, малко след село Големани се появила глутница от шест вълка. Те дебнели сърна със сърне и към този момент ги заграждали. Иван Борисов стрелял и уцелил вълчицата. Другите хищници съумели да избягат ", описват на формалния уебсайт на НЛРС " Съюз на ловците и рибарите в България ".

Сцената се разиграва в държавния дивечовъден сектор " Бутора ", който повече от 10 години се стопанисва от съдружие " Ловно-рибарско сдружение " Сокол 1884 " във Велико Търново. Местни авджии са обезпокоени, че вълчите набези в района могат да нанесат съществени провали върху популацията на дивеча.

Предполага се, че убитата вълчица е отговорна за много набези в района, част от които върху домашни животни. През последните месеци локални се оплакват, че вълци атакуват стадата им, като постоянно приказват, че глутницата е предвождана от вълчица. Най-вероятно кръвожадното животно е повалено и локалните фермери ще могат да си отдъхнат.

Самият Иван Борисов, умъртвил страховитата вълчица, е ловджия от Пловдив, само че постоянно върви на лов във Великотърновско. Вече има пет отстреляни вълка, само че за първи път в Балкана. Намеренията му са да препарира 5-годишната вълчица за спомен от един сполучлив лов, показват още от НЛРС - Съюз на ловците и рибарите в България, написа " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР