40-ина любители на хокея от Бъфало поставиха рекорд по продължителност

...
40-ина любители на хокея от Бъфало поставиха рекорд по продължителност
Коментари Харесай

Спорт до дупка: Хокеен мач продължи ...250 часа и 35 минути

40-ина фенове на хокея от Бъфало сложиха връх по дълготрайност на хокеен мач, който продължи 250 часа и 35 минути.
 
Играта сред тимовете на " Сините " и " Белите " продължи 10 дни и приключи с резултат 1725:1697. Целта на този рекорден по дълготрайност мач е щедрост. Събраните общо 1,2 млн. $ ще отидат за битка с рака.
 
Срещата се организира на стадион Harbour Sabre. Отборите играха на четиричасови смени от по седем души (петима на полето, един вратар и една резерва). На всеки час имаше 10 минутна пауза за възобновяване на леда.
 
Според разпоредбите след началото на играта промените бяха неразрешени. Хокеистите не излязоха от зимната пързалка през всичките дни на мача. Те признаха, че са извънредно изтощени, само че и доста удовлетворени, защото са събрали " невероятна сума пари ".
 
Най-възрастният участник в срещата бе 65-годишният Алън Дейвис. За да влязат в Книгата за върховете на Гинес, уредниците на мача би трябвало да дават цялостният видеозапис на целия мач и статистиката от него, която е на 54 страници.
 
До момента върхът за най-продължителен мач е в Канада. Той е от 2015 година Срещата е траяла 250 часа, 3 минути и 20 секунди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР