40-годишният Страхил Ангелов, който бе арестуван за отвличане и блудство

...
40-годишният Страхил Ангелов, който бе арестуван за отвличане и блудство
Коментари Харесай

Ужасяващо! След като блудствал с нея: Страхил лъгал, че Ева е дете на приятелка

40-годишният Страхил Ангелов, който бе задържан за похищение и блудничество с малко момиченце, излъгал шефа и служащите във фермата, че плачещото дете в стаята му е щерка на негова другарка.

8-годишната Ева изчезна, до момента в който играела на площадка в центъра на Добрич, и бе открита 24 часа по-късно. Задържаният Страхил Ангелов е родом от с. Котленци. Той е престъпно проявен, осъждан за обири. Работи в кравеферма в близкото до Добрич село Плачи дол, където отвел детето и блудствал с него. Пред проверяващите е признал виновността си, като е разказал хронологично хода на събитията по време на отвличането, предава Телеграф.

Хронология
Летен Добрич бе смразен на 3 август от непредвидената новина за похитеното измежду бял ден в града 8-годишно момиченце. Сигналът за изчезналото дете е подаден от неговата майка. Тя подвига на крайник полицията, която обхожда целия град и разпитва хората. Мълвата се разнася от уста на уста и всички си задават въпроса какво е станало с детето и къде може да бъде. Разследващите разпитват и другите две деца на самотната майка, както и хората от околните заведения, които са ги видели да играят през злощастния ден. Търсят се и записи от видеокамерите в региона, които биха дали някаква диря и тенденция. По време на следствието излиза наяве, че майката Людмила Исмаилова отглежда трите си деца сама, като работи в курорта Албена. В сряда дамата била на промяна до 16,30 часа. Следобед Ева и двете й сестри излезли от вкъщи си в региона на жк „ Христо Ботев “, с цел да поиграят на открито. Трите сестри отишли на пързалката пред магазин „ Била “ в центъра на града, откъдето се губят следите на междинното по възраст дете. Другите две деца се прибрали у дома и споделили с майката, която незабавно подала сигнал в полицията.

Сладолед
Децата имали навика да си просят пари от минувачите. Именно по този начин Страхил съумял да води със себе си 8-годишната Ева. Според описа на похитителя в сряда към 13 часа той бил в центъра на града. Ева се доближила до него и поискала един лев, с цел да се качи на люлките на увеселителната площадка. Той дал на детето парите, след което предложил да му купи и сладолед. Ева се съгласила, мъжът я хванал за ръка и тръгнали в посока на автогарата. Спечелил доверието й, 40-годишният педофил повел детето пешком към село Плачи дол, където живеел и работел в локална кравеферма. Към 16 часа го оставил в постройката, която обитавал, и заключил вратата. След което отишъл във фермата, с цел да си свърши служебните отговорности. Когато се върнал към 20 часа, заварил детето да плаче и да търси майка си. Тогава той го завързал и направил блудствени дейности с него, настояват проверяващите. Не се знае какво е претърпяла 8-годишната Ева през цялото това време и дали въобще е могла да заспи, само че съгласно нейния грабител двамата заспали, а на сутринта той още веднъж отишъл на работа и оставил детето заключено в стаята.

Плач
Ева обаче почнала все по-силно да плаче и сътрудник на Страхил я чул. Обяснил му, че това е детето на неговата другарка. Ева обаче траяла да плаче, като този път пристигнал притежателят на кравефермата Костадин Костадинов. Той също се заинтересувал какво е това дете, което плаче, като обяснението било същото и че трябвало да го заведе при майка му в Добрич. Тогава Костадин предложил да ги закара с колата си и ги оставил в централната градска част, пред подлеза до заведението „ Бакарди “ на входа на градския парк „ Свети Георги ”. Това станало на 4 август, когато малко по-късно, след 10 часа, детето е открито. А от записите на камерите за видеонаблюдение на заведението до подлеза, които са запечатали момента, в който похитителят слиза от колата с детето, чиновниците на Министерство на вътрешните работи съумяват да го разпознаят. От записите се вижда ясно, че на 4 август в 9,53 часа двамата слизат от черен автомобил „ Мерцедес “ и се насочат към намиращата се до подлеза на парка пицария. По-късно потърпевшото дете бе намерено в централната част на Добрич, още веднъж единствено. То било оставено там от Страхил, а самият той се върнал в кравефермата в Плачи дол. От Районната прокуратура в Добрич обявиха, че детето е „ доведено “ в центъра от жител от ромски генезис и е изведено от черен „ Мерцедес “. Веднага е освидетелствано, като са открити контузии в региона на половия орган. Има удостоверение на съмненията, че с момиченцето са осъществявани блудствени дейности, разясниха от прокуратурата. Детето било доста уплашено, като споделило единствено, че някакъв мъж го завел в необитаема постройка. Не е могло да изясни обаче какво се е случило там.

Разследване
След изясняване на обстоятелствата и събитията към изгубването на момиченцето и определяне на съпричастността на 40-годишния Страхил Ангелов той е открит в кравефермата от чиновниците на Министерство на вътрешните работи и арестуван, съобщи прокурор Даниел Илиев. Помещението, където детето е било държано, е подробно тествано, като са конфискувани материални доказателства. Полицията продължава да работи и с детето, в това число и експерти от Центъра за психологично здраве. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да откри какви контузии е получило детето. Разпитани са очевидци на случилото се – сътрудници на Страхил и неговия шеф. Районната прокуратура в Добрич незабавно го притегли към наказателна отговорност за блудничество с малолетно лице и незаконното му отнемане от независимост, сподели още прокурор Даниел Илиев. За първото Наказателен кодекс планува наказване „ отнемане от независимост “ за 1 до 6 години, а за второто – затвор от 3 до 10 години. С прокурорско разпореждане Страхил е арестуван за 72 часа и по-късно съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Съмнително
Страхил Ангелов работи в кравефермата в село Плачи дол от 3 години. Като добър служащ без прегрешения го дефинира притежателят Костадин Костадинов. Категоричен е, че Страхил няма психологични проблеми. Преди години опитал шанса си в Англия, само че не му провървяло и се върнал. За детето в стаичката, в която живее Страхил, шефът му схванал на сутринта, когато комшия отишъл при него. „ Комшията ме извика и сподели, че някаква жена плаче. Когато отидох видях, че е дете, и незабавно го накарах да отвори. Детето не беше вързано, стоеше на прозореца и плачеше: „ Искам при мама и при сестричките си! “. Kогато попитал какво е това дете, Страхил го излъгал, че е на приятелката му, само че от различен татко. Обяснението било, че майката отишла да води дребните на детска градина и щяла да се върне да го вземе. Костадинов споделя, че приятелката на Страхил доста пъти е идвала при него във фермата. Наричал я Мима, имала две момиченца. Но това дете (Ева) притежателят не бил виждал. „ Веднага го накарах да вземе детето, с цел да го закараме в Добрич. Казах му да се обади на приятелката си да пристигна да го вземе “, споделя той. Преди да тръгнат, дал от закуските, които всяка заран купува за служащите, и на момиченцето – баница и боза. В колата, до момента в който пътували към Добрич, детето било умерено. „ Страхил сподели да ги оставя до „ Старата къща “, а майката трябвало да вземе детето от поликлиниката “, описа още Костадинов. Едва вечерта, когато в кравефермата пристигнали служителите на реда и арестували Страхил, му станало ясно, че детето е жертва на похищение и блудничество от неговия служащ.

Майката Людмила: Никога повече подобен отпадък да не може да допира деца
Людмила Исмаилова, майката на отвлеченото и насилено дете, желае пожизнен затвор за насилника, протегнал ръка на невръстната й дъщеричка. „ Искам да се върне и смъртното наказване, с цел да си получи този изрод заслуженото, откакто е докосвал дребни деца, които са толкоз чисти, които нямат виновност за нищо “, декларира Людмила пред pronewsdobrich.bg. „ Благодаря на всички, които ме поддържаха! Вярвам, че рано или късно ще има отмъщение за това, което се случи с моето детенце, сподели дамата. Ще упорствам за най-тежкото наказване – да получи пожизнен затвор. 3, 6, даже 10 години за такова закононарушение са малко. Това е блудничество с дете. Няма по какъв начин да остане безнаказано, споделя още Людмила. Още през цялото време споделих, че е отвлечена. И това не е индивидуален случай. Това е следващият случай в нашата страна. Преди 5 години същото се случи с дъщеричката на моя другарка. Защо такива хора се разхождат на независимост, за какво?, пита майката. Доказа се, че детето ми е отвлечено. Значи този човек го е следял дружно с другите ми деца. Интуицията ми подсказваше, че по този начин е станало, че е отвлечена. Този човек би трябвало да получи колкото се може по-тежко наказване. Трябва всички да го видят и да внимават да не пострадат по този начин техните деца, както моето е потърпевшо. Никога повече подобен отпадък да не може да допира деца. Заслужава да му бъдат отрязани ръцете, реди през сълзи майката. Той я е подмамил. Какво е желал от нея? Та тя е напълно мъничка. Как е могъл да посегне на детенцето ми? То е викало „ Помощ “, а е нямало кой да му помогне. Ако детето ми беше мъртво, по какъв начин щяха да спят тези, които са видели, че чужд мъж потегля с дете и не са реагирали, ридае дамата. Категорична е, че на никое дете не трябва да се протяга ръка, както и че никоя майка не трябва да претърпява това, което е претърпяла тя, до момента в който търси момиченцето си и не знае живо ли е или не. Състоянието на детето към този момент е устойчиво, само че на моменти си спомня какво се е случило с него и стартира да плаче. Има кошмари. Но след шока, който е претърпяла, това е разбираемо “, споделя още Людмила, която прибавя, че Ева в този момент е надалеч от града и се възвръща.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР