40-годишният канадски хокеен вратар Роберто Луонго официално сложи край на

...
40-годишният канадски хокеен вратар Роберто Луонго официално сложи край на
Коментари Харесай

Легендарен вратар в НХЛ прекрати кариерата си

40-годишният канадски хокеен вратар Роберто Луонго публично постави завършек на популярната си кариера в НХЛ, разгласи самият той в профила си в Туитър.

С 489 победи в кариерата си той заема 3-о място по брой реализирани победи измежду вратарите в НХЛ, като пред него са само Мартен Бродюр и Патрик Роа. А Бродюр е единственият с повече изиграни мачове и направени спасявания от Луонго.

Той влиза в лигата като номер 4 в драфта през 1997 година и дебютира в НХЛ на 28 ноември 1999 година с екипа на Ню Йорк Айлендърс. Роденият в Монреал вратар прекарва идващите пет години във Флорида. Следват още осем години във Ванкувър, с цел да се върне при Пантерите на 14 март 2014-а година.

"Това е едно от най-трудните решения, пред които е трябвало да се изправя в живота си. След като деликатно помислих доста през последните два месеца и трябваше да послушам тялото си, избрах този миг да се отдръпва. Обичам тази игра толкоз доста, само че условията към експерт на това равнище и надали ще мога да отговоря на тях поради годините ми, изясни Луонго./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР