40-годишният Джанмарко Негри стана първият италианец трансджендър, избран за кмет,

...
40-годишният Джанмарко Негри стана първият италианец трансджендър, избран за кмет,
Коментари Харесай

Италия избра първия кмет трансджендър

40-годишният Джанмарко Негри стана първият италианец трансджендър, определен за кмет, оповестиха медиите на Апенините. Адвокатът Негри, специализиращ в наказателно право, беше определен за кмет на община Тромело, до град Павия в Северна Италия. Той се кандидатира като самостоятелен претендент, подсилен от гражданска листа, и победи съперника си от Лигата. Негри смени пола си преди няколко години. Преди се споделяше Мария. От години Негри се бори за ценене на правата на общността на трансджендърите.

„ Поздравяваме Негри и се надяваме да има и доста други определени за кметове лесбийки, гей и трансджендъри ”, сподели Фабрицио Марацо, представител на Гей Център. Той разгласи, че е стартирал акция под мотото “Гласувам Транс ”, ориентирана към тези трансджендъри, които са дискриминирани от описите за дами и мъже при гласоподаване и които постоянно са принудени да се редят на опашки за мъже, когато в действителност наподобяват на дами. Според Марацо в доста случаи трансджендърите се отхвърлят поради това от правото си на избор.

В неделя италианците гласоподаваха освен за европарламент, само че и на административни избори в доста общини и области. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР