40-годишна русенка подаде в офиса на НАП в Русе първата

...
40-годишна русенка подаде в офиса на НАП в Русе първата
Коментари Харесай

40-годишна подаде първата данъчна декларация в НАП-Русе

40-годишна русенка подаде в офиса на Национална агенция за приходите в Русе първата годишна данъчна декларация за получени приходи през 2018 година в 9 ч. и 7 минути тази заран.

Жената има приходи единствено по трудово правно отношение, само че посредством декларацията си по член 50 от ЗДДФЛ ще употребява данъчно облекчение за развъждане на деца. Веднага след подаването на декларацията дамата е поискала да получи и ПИК, с цел да се възползва в бъдеще и от електронните услуги на Национална агенция за приходите, съобщи РусеИнфо.

До обяд в русенската приходна администрация са получени 24 годишни данъчни заявления, от които физически лица са подали на книжен формуляр 12 и още 6 с ПИК или електронен автограф, а други 6 са подадени от компании по член 92 от ЗКПО по електронен път, каквото е условието на закона.

Миналата година 45% от подадените от русенци заявления по член 50 от ЗДДФЛ са били изпратени по интернет с Квалифициран електронен автограф или с Персонален идентификационен код, публикуван от Национална агенция за приходите гратис и безсрочно.

Тази година, с изключение на за подаване на заявления и заплащане на налози с КЕП и ПИК, физическите лица след 01.03.2019 година ще могат да ревизират дали за тях има подадени данни от предприятия и самоосигуряващи се лица за изплатени приходи, разнообразни от тези по трудов контракт. Това могат да създадат на уеб страницата на Национална агенция за приходите на адрес https://inetdec.nra.bg за правилно отразяване на получените приходи в годишната им декларация. Друга оригиналност е, че за подаване на заявления по електронен път от физически лица може да се употребява до 31 януари 5% отстъпка върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация, само че не повече от 500 лева

През лятото в офиса на Национална агенция за приходите в Русе бяха конфигурирани 11 ПОС терминала и притежатели на банкови карти, могат да превеждат без такси, както дължимите налози и осигурителни вноски, по този начин и отговорности към други институции, предадени за събиране от приходната организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР