40 годишен полицай от Руен задържал и предал на поморийските

...
Коментари Харесай

Полицай в отпуск арестува крадец, който опитал да проникне в църква в Поморие

40 годишен служител на реда от Руен задържал и предал на поморийските си сътрудници 22-годишен престъпно проявен мъж от Мездра, който посредством взломяване на прозорец, проникнал в църковен храм “Света Параскева ” , ситуиран в поморийския квартал “Каменар ”.

Прозорецът е бил строшен в 08:20 часа часа през вчерашния ден, което е било видяно от брачната половинка на служителя на реда , която от своя страна го алармирала за протичащото се. Въпреки, че в този миг не бил на работа работа , той е задържал престъпно проявения и позвънил в полицията. 

От полицията напомнят, че началото на месец декември бе осъществена кражба на събраните пари от кутията за дарения към манастира „ Св. Георги “ в Поморие. Тогава 34-годишен престъпно проявен и неведнъж осъждан за сходни обири от църковни храмове и манастири помориец, който към сегашния миг е с прекратена присъда „ отнемане от независимост “ , проникна в манастира, откакто разрушил катинара на входната врата.

В резултат на спомагателните полицейски дейности бе установено, че помориецът опитал да проникне в манастир „ Св. Рождество Богородично “ , ситуиран в местността „ Аязмото “, сбъднат на 29 октомври.

Опитът е останал незавършен, защото се задействала охранителната тревога на манастира. Въпреки това, игуменката на манастира установила разваляне на заключващия механизъм на входната врата на храма и на две от охранителните камери , инсталирани в региона на църковната обител. Общата стойност на нанесената вреда е в размер на към 500 лв.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР