40 години от полета на Георги Иванов в Космоса! Бележитата

...
40 години от полета на Георги Иванов в Космоса! Бележитата
Коментари Харесай

40 години от полета на Георги Иванов в Космоса

40 години от полета на Георги Иванов в Космоса! Бележитата годишнина е мотив Институтът за галактически проучвания и технологии и Българската академия на науките да провеждат серия от събития, които се посвещават и на 150-годишнината на Академията.
Петима космонавти от интернационалната стратегия " Интеркосмос ": Павел Виноградов (Русия), Владимир Ремек (Чехия), Миро̀слав Хермашѐвски (Полша), Бе́рталан Фа́ркаш (Унгария), Иван Бела (Словакия), както и Татяна Егорова – брачна половинка на космонавта Борис Егоров, идват у нас за честванията по случай събитието, което направи България шестата страна в света със собствен космонавт в открития Космос. Те ще вземат участие в конференцията на българския космонавт Георги Иванов, която ще се организира през днешния ден, 10 април, от 9:30 часа в зала " Иван Е. Гешов " на Българската академия на науките, на ул. " 15 ноември " 1.
На конференцията ще участват още проф. Румен Недков – шеф на ИКИТ – Българска академия на науките, космонавтът Александър Александров, Красимир Стоянов и учени от Института за галактически проучвания и технологии. Фотоизложба с фрагменти от подготовката и полета на Георги Иванов ще бъде открита от 10:15 часа във фоайето на Българска академия на науките. В 10:30 часа ще бъде валидирана и специфична пощенска марка с лика на космонавта. В 11:00 часа ще стартира тържествената сесия и връчването на почетни знаци, отдадени на юбилея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР