40 години Fiat Panda – това наистина заслужава специален празник, защото

...
40 години Fiat Panda – това наистина заслужава
специален празник, защото
Коментари Харесай

Fiat Panda на 40 години!

40 години Fiat Panda – това в действителност заслужава специален празник, тъй като Panda е автомобил, който се развива, продава се отлично и постоянно остава правилен на себе си.

Тайната на триумфа? Навярно в концепцията на автомобила, основа на която е универсалността. Защото още от представянето си на автомобилното изложение в Женева през 1980 година Fiat Panda многократно се показва като вълшебна кутия, цялостна с истински и изненадващи идеи.

Двигателите на първите модели Fiat Panda 30 и Fiat Panda 45 към момента са основани на двигателите на Fiat 126 и Fiat 127. През 1983 г. „ страхотната кутия “, както се рекламира например Panda в Германия, изуми също и с просто и дейно задвижване на четирите колела.

През 1986 година Panda получи четирицилиндровите бензинови мотори от новата фамилия двигатели FIRE (Fully Integrated Robotized Engine). През същата година Fiat Panda е и първият автомобил в A сегмент, който се предлага и с дизелов мотор.

През 2003 година на пазара излезе второто поколение Panda, по време на излизането на третото потомство на модела, което беше представено на автомобилното изложение във Франкфурт 2011 година, опазването на околната среда и устойчивостта придобиха още по-голямо значение, което изискваше изключително екологични решения.

В момента във Fiat Panda се използва семейството бензинови мотори FireFly, което е особено създадено за компактните модели на алианса FCA. Леката хибридна технология е изцяло нова, комбинирана с трицилиндровия мотор с атмосферно пълнене от серията FireFly.

Panda Hybrid към този момент се предлага и в градска версия в допълнение към по- ”селската ” кросверсия. Той също по този начин комбинира трицилиндров бензинов мотор с литров обем и мощ от 51 кВт / 70 к.с. със стартер генератор (RSG), който поддържа бензиновия двигател с мощ до 3,6 кВт при стартиране.

RSG черпи силата си от литиево-йонна батерия с потенциал 11 Aч. Шестстепенната скоростна кутия, която е съобразена с характеристиките на мекото хибридно задвижване, обезпечава предаването на мощноста към предната ос. Новата версия струва от 11 785 евро, предлага ръчна климатизация, дигитален радиоапарат DAB +, автоматичен старт-стоп и други удобства.

Към днешна дата са създадени повече от 7,8 милиона бройки от симпатичното автомобилче. Човек може единствено да каже: италианската китайска “мечка ” стъпва здраво на пазара, пътя и в сърцата на почитателите си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР