40 гимназисти от цялата страна, които в последните два месеца

...
40 гимназисти от цялата страна, които в последните два месеца
Коментари Харесай

Иновационен лагер по зелено предприемачество поставя кръговата икономика във фокуса на образователната система

40 гимназисти от цялата страна, които в последните два месеца участваха в пилотното преподаване на новосъздадено първо по рода си за целия свят образователно наличие по зелено предприемачество, ще се включат в иновационен лагер на 26 юни от 09.00 ч. в София тех парк, постройка Инкубатор, зала JA Startup Hambar. Разделени в екипи от по 5 души, те ще работят в продължение на няколко часа върху проблем, заложен от уредниците, JA България. В края на деня тимовете ще се изправят пред жури от специалисти, с цел да презентират създадените благодарение на достъп до Интернет и препоръки на ментори новаторски хрумвания за резистентен бизнес.

Иновационният лагер е детайл от плана GREENT, иницииран от Джуниър Ачийвмънт България и съфинансиран от стратегия „ Еразъм+ " на Европейския съюз. Партньори на българската неправителствена организация са още 4 организации от европейската мрежа на Джуниър Ачийвмънт - от Гърция, Румъния, Латвия и Норвегия. Мисията на плана е да сътвори просветителни принадлежности, които да оказват помощ на учителите в Европа да изградят у своите възпитаници мисловна настройка за екологосъобразно предприемачество. Вече изцяло приключени са методология за преподаване на зелено предприемачество посредством метода на blended learning (смесено образование, употребяващо онлайн технологии в комбиниране с обичайно преподаване в класната стая), образователна стратегия по зелено предприемачество и справочник за учителя с 36 изцяло създадени урока, съдържащи насоки и хрумвания за интензивности, които учителят може да употребява в клас.

Изчерпването на естествените запаси, замърсяването, измененията в климата, загубата на биоразнообразие, ерозията на почвите са измежду въпросите, които дефинират нашето време. Бизнесът и стопанската система имат потребност от радикална промяна, с цел да могат да обезпечат по-добър живот за бъдещите генерации. Тази промяна към този момент е почнала на доста места, като единствено в Европейския съюз над 4 милиона души работят в предприятия, част от така наречен „ кръгова стопанска система ". За да може смяната да се случи в огромен мащаб обаче е нужно построяването на ново екологосъобразно и предприемачески насочено схващане в цяло едно потомство. Учебният комплект по зелено предприемачество, създаден от Джуниър Ачийвмънт България, дава отговор точно на тази потребност, отчитайки, че все още просветителните системи изостават в предлагането на интерактивно, съвременно образователно наличие по тази тематика. В рамките на уроците учителите и учениците ще могат да се срещнат с голям брой сполучливи и вдъхновяващи модели на резистентен бизнес, който основава позитивен резултат за природата и обществата. Предвидена е опция за младежите да разработят и свои лични хрумвания за резистентен бизнес в 7 лесни стъпки, които ги превеждат през процеса на предприемаческо изобретение и бизнес моделиране за резистентен бизнес.

„ Разработваме образователните материали към този момент година и половина и даже самият развой на основаването, многократното преправяне след получената противоположна връзка и тестването им може да бъде избран като добра процедура ", споделя Вера Петканчин, шеф „ Оперативни действия " в Джуниър Ачийвмънт България и основен координатор на плана. „ Основните преимущества на новия запас са неговата еластичност и опция да се преподава под най-различни форми в гимназията, лесната и ясна за следване конструкция на преподаване, както и това, че развива тези толкоз значими нови „ зелени " умения и настройки, нужни на новата зелена стопанска система. Ключова иновация е фактът, че огромна част от уроците бяха основани от екипи от учители и специалисти от петте страни, които работиха взаимно онлайн - по този начин напълно обръщаме визията за ролята на учителя, който от въздържан проводник на написани от различен уроци самичък се трансформира в основател на образователното наличие, което употребява в час. За този новаторски план сме номинирани от световната организация JA Worldwide за влиятелна премия за съдействие. "

От новата образователна 2017-2018 година всички искащи учители в България ще могат да употребяват основаните запаси изцяло гратис. Джуниър Ачийвмънт България ще предлага и образования на учители, които се интересуват по какъв начин да преподават зелено предприемачество, като курсовете са утвърдени от Министерството на образованието и науката в границите на Информационния указател на утвърдените стратегии за подготовка на педагогическите експерти и ще носят заеми на посетилите ги учители.

Проектът GREENT ще завърши със заключителна интернационална конференция в края на септември 2017 година в София. Организациите сътрудници преглеждат тази конференция единствено като поредна стъпка в своята тактика за разширение на преподаването по тематиката зелено предприемачество, като към този момент имат явен проект по какъв начин да го създадат налично за повече възпитаници в Европа и света.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР