40% е увеличението през второто тримесечие, заради пандемиятаПотребителите по целия

...
40% е увеличението през второто тримесечие, заради пандемиятаПотребителите по целия
Коментари Харесай

Употребата на мобилни приложения скочи рязко

40% е нарастването през второто тримесечие, поради пандемията

Потребителите по целия свят са изтеглили 34,5 милиарда приложения през второто тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

Хората започнаха да прекарват доста повече време в мобилни приложения, сочат статистически данни на компанията App Annie, която се занимава с разбор на мобилния трафик.

Времето, което потребителите прекарват в мобилни приложения, нараства с 40% през второто тримесечие на 2020 година, в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, сочи оповестеният неотдавна отчет.

Според данните за обсъждания интервал, месечният най-много на времето, прекарано в мобилни приложения, е повишен доста, като през април надвишава 200 милиарда часа.

През второто тримесечие потребителите по целия свят са изтеглили 34,5 милиарда приложения. 25,2 милиарда от тях са изтеглени от магазина Гугъл Play, а 9,3 милиарда от App Store.

Делът на приложенията за игри, изтеглени от Гугъл Play, е 55%, до момента в който в App Store на геймърските приложения се падат 70% от приложенията, свалени през обсъждания интервал.

Потребителите по света са изразходвали рекордните 27 милиарда $ за мобилни приложения в интервала април-юни. Притежателите на iOS устройства са похарчили $17 милиарда, което е с 15% повече, спрямо първото тримесечие на 2019 година

В международната ранглиста на най-сваляните мобилни приложения водач е TikTok. Китайското приложение за шерване на къси видеоклипове е също водач по изразходвани пари. Фейсбук пък има най-голяма месечна публика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР