40 души са задържани преди и по време на снощния

...
40 души са задържани преди и по време на снощния
Коментари Харесай

Арести на фенове преди и по време на финала за Купата на България

40 души са арестувани преди и по време на снощния край за Купата на България. Най-много хора - 19, бяха отведени по арестите, след сборичкване сред две футболни агитки.

Иван е на 84 години. В сряда по здрач е на разходка със брачната половинка си на „ Орлов мост”. Минути по-късно се озовава в кола за спешна помощ и е откаран по неотложност в болница. Иван не пожела да застане пред камерата ни от боязън да не го атакуван още веднъж, само че се съгласи да опише какво тъкмо се е случило.

"Минават двама пловдивчани, с фланелки, на които написа „ Ботев”. И в същото време на стадиона се скандира нещо. Аз слушам „ риболовци, рибари”, да се скандира на футболен мач риболовци няма смисъл. И тогава минават двама към 25-годишни. И аз питах „ Извинявайте, бихте ли ми споделили какво се скандира”. Той не ми отвърна. Направи 10 метра пред нас, обърна се и се затича към мен и ме блъсна. И от това боричкане тука на три места ми е счупено ", описа Иван Велчев.

Иван е бил атакуван от 38-годишен мъж.

"Манол Лулов се споделя. Той е упрекнат за това, че е предизвикал междинна телесна щета на възрастен човек”, съобщи Невена Зартова, представител на Софийска районна прокуратура.

Пострадалият възрастен мъж не желае да знае нищо за нападателя си.

"Страх ни е от репресии. Ще вземат да се домъкнат да ни пребият, да ни пречукат”, декларира Велчев.

Иван, на следващия ден ще бъде опериран.

"Установи се, че има фрактура на проксималния завършек на раменната кост, която е с разбъркване и има нужда от оперативно лекуване ", съобщи доктор Манолов, ортопед в УМБАЛ „ Св. Анна”.

Освен нападателя Манол, в събота Софийският областен съд ще гледа ограниченията за неотклонение на още двама души за безчинство. Единият от тях няма навършени 18 години.

„ Те са се срещнали към зоната на почитател клуба на „ Левски” с последователи на „ Ботев”, съблекли са тениските на три от тези лица, блъснали са ги на земята и са почнали да им нанасят удари с ръце и с крака”, съобщи Невена Зартова, представител на Софийска районна прокуратура.

Останалите арестувани към този момент са на независимост. 17 от тях са били санкционирани. Петима са попаднали в ареста за владеене на марихуана. Количеството обаче било малко и няма да бъдат съдени.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР