40 дружества, банкови сметки и имот в Созопол са запорирани

...
40 дружества, банкови сметки и имот в Созопол са запорирани
Коментари Харесай

Запорираха 40 дружества, банкови сметки и имот на Прокопиев


40 сдружения, банкови сметки и парцел в Созопол са запорирани от КОНПИ по инспекцията на приходите на Иво Прокопиев, стана ясно от брифинг на комисията, написа 24 часа.

Ответници по бъдещите искове в гражданското дело ще са той, брачната половинка му Галя Прокопиева, акционерните сдружения "Алфа Финанс " Холдинг ", "Соларпро Холдинг ", Алфа Енерджи Холдинг " и фондацията "Граждански медии ".

Над 14 млн. лева противоречие сред доходи и приходи са разкрили инспекторите на КОНПИ.

"Имаше теч на класифицирана информация към Прокопиев ", сподели ръководителят на комисията Пламен Георгиев.

След началото на инспекцията интернационалния отдел на КОНПИ открил, че Прокопиев се пробва да трансферира сдружения в Кипър.

Приватизацията на "Каолин " отпреди 18 година е проверявана от КОНПИ поради продажбата му през 2012 година, от които Иво Прокопиев е придобил 150 млн. лева, стана ясно на конференцията. "Каолин " беше приватизиран от Работническо-мениджърско сдружение за 7,5 млн. лева, след което е добито от компании на Иво Прокопиев. Открити са нарушавания по нея като неразясняване на служащите за правото им за привилигировано придобиване на акции в сдружението, споделиха от КОНПИ.

"Няма нищо правилно в изказванията на КОНПИ. Сделката за "Каолин " е законна и това се потвърждава с влезнала в действие оправдателна присъда от 2004 година Това е невиждана корист с власт. Както с нас, могат да се разправят и с други ", разгласи Иво Прокопиев на брифинг след този на КОНПИ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР