40 депутати от германския Бундестаг призоваха новия председател на Европейската

...
40 депутати от германския Бундестаг призоваха новия председател на Европейската
Коментари Харесай

Искат нови бежански центрове по границите на ЕС

40 депутати от немския Бундестаг приканиха новия ръководител на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен да обезпечи процедура за въздържане на притока на бежанци в Европа посредством създаване на центрове за мигранти по външните граници на съюза.

Депутатите молят Фон дер Лайен да работи за обезпечаването на такава процедура, при която в новите центрове тези, които търсят леговище, да отиват " непосредствено към процедура за приемане на леговище, а тези, на които е отхвърлен подобен статут, да бъдат депортирани ", се споделя в писмото на депутатите, представено от немския вестник " Велт ам зонтаг ".

Строителството на подобен вид центрове е допустимо според член 43 от Директивата за Процедурите за леговище на Европейски Съюз. Бежанците, които получат статут на такива, би трябвало да бъдат разпределени от миграционните центрове към останалите страни членки на съюза.

Писмото на депутатите, адресирано до Фон дер Лайен, е подписано от депутата от ХДС Мариан Венд, Филип Амтор, Армин Шустер и генералния секретар на партията Пол Зимяк, както и от представители от Италия, Гърция и Кипър и от Европейския парламент.

В писмото обаче се отбелязва, че даже и центровете да бъдат издигнати, управляващите в страните членки на Европейски Съюз би трябвало да положат действителни старания за депортиране на незаконните мигранти с отхвърлен статут. Досега единствено доста дребна част от отхвърлените кандидат-мигранти са върнати в страни на генезис отвън Европа. Ако остане по този начин, всички основани буферни центрове бързо ще се препълнят. Тези, които нямат право на протекция, ще останат за непрекъснато в Европейския съюз.

Европейски Съюз би трябвало да похарчи повече от 6-те млрд евро, към този момент предопределени за финансиране на сирийските бежанци в Турция, и да форсира потока на тези пари, съобщи в това време турският зам-външен министър Фарук Каймакчи, представен от медиите. Шестте милиарда евро няма да решат казуса, когато най-после бъдат изхарчени всичките, сподели Каймакчи пред кореспонденти в Истанбул. По думите му настаняването на бежанците коства на Турция общо 40 милиарда $. Докато тази рецесия продължава, ние би трябвало да работим дружно, добави той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР