40 часа след дерайлирането на влака на изхода на Кресненското

...
40 часа след дерайлирането на влака на изхода на Кресненското
Коментари Харесай

40 часа вече влакове през Кресненското дефиле няма

40 часа след дерайлирането на влака на изхода на Кресненското дефиле, влакове към момента не се движат. В втори ден продължава отстраняването на вредите, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Във вторник вечер дерайлиралият локомотив бе натъкмен на релсите и пернат обратно, на 2 метра от 50-тонната канара. Наместването върху релсите стана благодарение на кран и хидравлични крикове. Макар и върху релсите, локомотивът не може да бъде издърпан напред, тъй като скалата е върху част от релсите, заемайки към метър от габарита на влака. Част от този ъгъл върху релсите бе разрушен, само че доста дребна част, тъй като се цепи на плочи.

В 8 часа тази заран по релсите дойде екскаватор, който стартира разчистването на по-малките скални парчета. Наложи се багерът да направи път сред скалата и ската над река Струма, с цел да разчисти скалните парчета до локомотива, както и на изпочупените от конфликта елементи като електродвигателите. Контактната мрежа липсва върху 4 стълба, бетонният бе съборен от дерайлиралия локомотив.

Най-оптимистичната прогноза е придвижването на влаковете по линията да бъде възобновено в четвъртък, 22 ноември, след обяд. А влаковете да минават дистанцията сред 4-те стълба със свален пантограф.

Днес от сутринта на местопроизшествието вали мощен дъжд, от канарата падат дребни камъни, което значи, че има заплаха от разединение и срутване на нови скали. Заради времето алпинисти няма да се качват и събарят дребни и нестабилни парчета. Всички чиновници на НКЖИ работят с риск за живота си под надвисналата 50-метрова скала. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР