40-50% е пропускваемостта на мигранти. Най-големият натиск беше 2015 г.

...
40-50% е пропускваемостта на мигранти. Най-големият натиск беше 2015 г.
Коментари Харесай

Валентин Радев: Полицаите на границата не стигат

40-50% е пропускваемостта на мигранти. Най-големият напън беше 2015 година - 30 000 души. В момента броят доближи 18 000 души. Няма необикновен напън на границата, само че работата на граничарите, неналичието на съоръжение, недоверието, оказват въздействие. Това сподели някогашният вътрешен министър Валентин Радев пред NovaNews.
Прочетете още
Според него из страната се движат мигранти. " 70% сирийци, 10-15% афганистанци, мароканци и иранци. Граничните чиновници би трябвало да се стимулират, не може да се сменят ръководители. Спря се нарастването на заплати. Щатът би трябвало да се усили, 6500 служители на реда не стигат. Били са 9000 души. Техниката не работи. Близо 22 млн. ни дават от Европейски Съюз, през 2020 година дадоха 700 млн. на Гърция, тъй че би трябвало да желаяме още. Армията оказа помощ за опазването на границата, само че няма място там. В краен случай би трябвало да оказва помощ жандармерия ", съобщи той.

По думите му е хубаво, че има постоянно държавно управление. " Ръководството на Гранична полиция беше изпълнено с неверно, добре е, че се смени. Смениха се и надолу по йерархията командири, рокади, които нарушиха доверието. Сменени са лицата, които контактуват с турската страна за граничния надзор, също така връзката е неверна ", счита Радев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР