40 000 деца в България са извън системата на образованието.

...
40 000 деца в България са извън системата на образованието.
Коментари Харесай

9000 отпаднали ученици са се върнали в класните стаи от началото на 2018 г.

40 000 деца в България са отвън системата на образованието. Въпреки това, властта се похвали с работещ механизъм за задържане на учениците в клас.
От началото на образователната година до момента мобилни екипи от обществени служащи, учители и служители на реда са обиколили домовете на рисковите деца и са съумели да върнат още веднъж в класната стая 9000 отпаднали възпитаници.
Отделно, още 10 000 непринудено са се записали за първи път на учебно заведение, оповестява bTV.
Една от строгите ограничения против отпадането на учениците е прекъсването на обществени помощи при повече от 5 отсъствия - към този момент са спрени 55 хиляди месечни помощи на стойност над 2 милиона лв.. Предстои да бъдат спрени още толкоз.
Освен с обхождане по адресите, механизмът планува и санкции за фамилиите, които не изпращат децата си на учебно заведение.
„ Когато убеждението е незадоволително, идва място на репресията! И би трябвало да го кажем в прав текст! Повечето не идват поради отвращение. И този проблем би трябвало да бъде посрещнат челно!, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.
Целта на механизма е прибързано отпадналите възпитаници да бъдат под 11%. Сега те са близо 13 на 100. Сред непринудено записаните за първи път възпитаници има и 7 души на по 19-годишна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР