40 000 демонстранти излязоха на улиците Барселона снощи през втория

...
40 000 демонстранти излязоха на улиците Барселона снощи през втория
Коментари Харесай

40 000 демонстрираха в Барселона срещу осъждането на каталунски сепаратистки лидери

40 000 стачкуващи излязоха на улиците Барселона нощес през втория ден от митингите против осъждането на каталунски сепаратистки водачи поради ролята им в опита за разединение на района през 2017 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Няколкостотин деятели, мнозина от които маскирани, влязоха в конфликт със силите на реда в Барселона. Сблъсъци имаше и в други градове. Каталунската полиция арестува четирима души, в това число трима в Барселона. Протестиращите палеха контейнери с отпадък, а служители на реда ги нападнаха - подиуми, напомнящи самобитна партизанска градска война.

Испанското държавно управление на социалиста Педро Санчес разкритикува „ повсеместното принуждение “ по време на демонстрациите. „ Ясно е, че не става дума за спокойно гражданско придвижване, а за координирано от групи, употребяващи уличното принуждение, с цел да разрушават взаимното битие в Каталуния “, съобщи в официално съобщение кабинетът и увери, че „ с увереност (…) ще подсигурява сигурността “.

74 души в целия район са потърсили незабавна здравна помощ, осведомиха здравните управляващи. „ Това не може да продължава по този начин. Или (политиците) да седнат и да намерят решение, или това ще се случва “ все по-често, съобщи пред Агенция Франс Прес Иван Гонсалес, продавач в магазин за облекла.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР