4 врачански училища ще си партнират с техни връстници от

...
4 врачански училища ще си партнират с техни връстници от
Коментари Харесай

Врачански училища ще работят по проект „Легендите, път към по-атрактивна туристическа дестинация”

4 врачански учебни заведения ще си партнират с техни връстници от областите Долж, Олт, Мехединци в Румъния, Монтана и Видин, като употребяват легендите за превръщането на локалния туризъм в по-атрактивен.
В рамките на плана заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева се срещна с Председателя на УС на Сдружение „ Агенция за развиване на Северозападна България” - Илияна Калоянова и шефове на 4-те учебни заведения в град Враца, с цел да слагат начало на съдействието си по плана. Училищата, които ще се включат са СУ „ Козма Тричков”, СУ „ Никола Войводов”, ПЕГ „ Йоан Екзарх” и ОУ „ Васил Левски.
Основните действия имат за цел да се усъвършенства туристическата атрактивност на целевата група от възпитаници и учители от Враца посредством идентифициране, предпазване, запазване и разпространение на локалните митове за устойчивото потребление на естественото благосъстояние и запаси и културното благосъстояние. Учениците ще събират митове, свързани с естествената на своите области и ще изследват туристически дестинации, както и ще осъществят два взаимни туристически продукта - Карта на легендите и Лагер на легендите.
Първият лагер на на участниците стартира на 13.01.2019 година в град Вършец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР