4 симптома на дехидратация, които може да изпитате Всички знаем,

...
4 симптома на дехидратация, които може да изпитате Всички знаем,
Коментари Харесай

Симптоми на дехидратация, които тялото ви може да изпита

4 признака на дехидратация, които може да изпитате

Всички знаем, че водата е от жизненоважна нужда.

Много от нас обаче не са осведомени със признаците, които съпътстват дехидратацията. Докато последните проучвания откриха, че не е належащо да пиете 8 чаши вода дневно, с цел да избегнете дехидратация, лекарите въпреки всичко предлагат на възрастните да пият от 800 мл. до 1,5 литра дневно. Ако не следвате тези рекомендации, ето някои от неприятните признаци, които тялото ви може да изпита.

Яде ви се сладко
Дехидратацията постоянно се маскира като апетит, тъй че когато тялото ви се нуждае от захар, най-вероятно се нуждаете от вода. Защо? Когато се занимавате с някаква активност в обезводнено положение, тялото ви изразходва гликоген (основната форма на предпазване на глюкоза в клетките) по-бързо, като по този метод бързо изчерпва запасите. След това привършване, тялото ви ще алармира, че се нуждае от попълване на равнищата на гликоген – отсам и желанието за сладко.

Кожата ви наподобява като пластилин
Знаете, че кожата ви има способността да се разтяга и по-късно да се връща в първичната си позиция. Това се назовава кожен тургор. Ако сте обезводнени, кожата се свива. Експертите оферират най-лесния метод да ревизирате дали тялото ви е обезводнено: ощипете се за ръката и вижте по какъв начин ще се върне кожата ви. Ако тя остане в това състояние за няколко мига, вие сте обезводнени и би трябвало да извършите нещо незабавно.

Лош мирис
Една от функционалностите на слюнката е изчистване на устата, което предотвратява неприятния мирис. Когато сте обезводнени, вие произвеждате по-малко слюнка, която към този момент не може да се бори с бактериите. Този факт, апропо, също в огромна степен е виновен за “сутрешния мирис ” – когато спите, вие произвеждате по-малко слюнка, което трансформира устата ви в разплодник на бактерии.

Мислите по-трудно
Сивото вещество в мозъка ви понижава, когато не пиете задоволително вода. Учените съпоставят този феномен с това, което се случва с листата на растенията без вода: мозъчните кафези наподобява изсъхват и се свиват, когато тялото ви не получи задоволително течност.

Естествено, такива последствия от дехидратацията нарушават целия развой на действие на мозъка, тъй че в случай че смятате, че стартирате да мислите по-трудно, пийте вода.

Ако към момента забелязвате, че тялото ви е обезводнено, предлагаме да следвате тези елементарни препоръки:


имайте бутилка вода на разположение, тъй че приемането на течности да се трансформира в табиет, увеличете приема на плодове и зеленчуци, които съдържат до 20% от дневния банкет на течности; подобрете усета на водата, като добавите мента, лимон или други плодове. Пийте вода при стайна температура.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР