4-ма души от бандата за производство на нелегални цигари на

...
4-ма души от бандата за производство на нелегални цигари на
Коментари Харесай

Лоши новини за част от бандата на неуловимия бизнесмен Арабаджиев

 4-ма души от бандата за произвеждане на незаконни цигари на Антон Арабаджиев ще влизат в пандиза за година и два месеца, а други 8 ще бъдат осъдени условно. Това е записано в съглашение сред тях и Специализираната прокуратура, което съдът би трябвало да утвърди в петък. Мъжете бяха задържани на 4 юли при интервенция на ГДБОП в пловдивските села Ръжево и Труд. Тогава беше разрушена най-модерната незаконна фабрика за цигари с потенциал от 2000 къса в минута и вреда за бюджета от 15 млн. лева на месец.

Лидерът на бандата Антон Арабаджиев не беше открит и е разгласен за търсене, само че 4 месеца по-късно няма и диря от него. За действен управител на незаконната манифактура беше разгласен братовчед му Александър Арабаджиев, само че съдът го пусна без мярка за неотклонение поради липса на доказателства, че има нещо общо с фабриката. Той не е в листата на хората, които ще лежат в пандиза поради незаконната активност. 4-ма българи - охранители, водачи, са се съгласили да лежат зад решетките.

Това са Калоян Берберов, Красимир Венков, Стоян Байданов и Градимир Даков. Условни са наказванията за украинците и молдовеца, които са били служащи в модерния завод. Там са се хранили, спали, упражнявали и не са излизали на открито. За двама от тях има информация, че преди години са произвеждали незаконни цигари и в друга европейска страна. Освен Антон Арабаджиев търсят и неговия съгражданин от Пловдив и непосредствен другар Ивайло Костурски, който е наел чужденците, с цел да работят във фабриката. И двамата са осъждани за цигари менте в предишното. Арабаджиев - за произвеждане, а Костурски за владеене.

Ако ги заловен, за тях ще има друго дело. Фабриката в село Труд е последната от огромните незаконни манифактури, които бяха разрушени в последните 2 година от ГДБОП и Специализираната прокуратура. Преди това бяха ударени 4, следени съгласно прокуратурата от Бирмите и тази в Карнобат, за която се проверява Миню Стайков, написа " 24 часа ". Според няколко самостоятелни един от различен източници Антон Арабаджиев е бил обвързван с Миню Стайков и е дал информация за фабриката в Карнобат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР