4 линии с по 50 спирки на всяка - нощният

...
4 линии с по 50 спирки на всяка - нощният
Коментари Харесай

Нощният градски транспорт в София тръгва на Великден

4 линии с по 50 спирки на всяка - нощният градски превоз в София потегля на седми април пробно. Всички рейсове ще имат паник-бутони и видеонаблюдение за оптималната сигурност.

София
 Евгени Крусев: Готови са рейсовете за нощния превоз в София Евгени Крусев: Готови са рейсовете за нощния превоз в София
Готови са рейсовете - на процедура всички рейсове, които ще извършват разписанията на нощния градски превоз са оборудвани със съответното видеона...

" Н " като нощен с номера от 1 до 4 - по този начин ще бъдат обозначени рейсовете по четирите нощни линии. Началната и пресечна точка на придвижване е тук - на площад " Княз Александър Първи ".

Из София с рейс - всяка нощ от среднощ до 4 сутринта. От " Люлин " до " Младост ", от " Обеля " до Студентски град, от " Овча кулел " - до Автостанция " Изток " и от " Гоце Делчев " до " Дружба " - рейсовете обгръщат оптимално необятен периметър. Билетът ще се купува от инспектор при качването. Цената - 2 лв..
Елен Герджиков - ръководител на Столичния общински съвет: Въпросната карта от 2 лв. важи за четирите линии. И с една карта човек може да се прекачва. В момента се оборудват спирките, които ще се употребяват за нощния превоз.
В гаража в " Малашевци " първите нощни рейсове са подготвени да тръгнат.

Кирил Георгиев - шеф на подделение " Малашевци " на Столичен автотранспорт: Това е линията Н1. Има и светещи табели. Това са най-новите ни рейсове.
Видеонаблюдение, паник-бутон и бариера сред пасажерите и водача ще подсигуряват за сигурността в нощния градски превоз.

Цветомир Васев - водач в градския превоз: Няма какво да ме тормози, имаме всевъзможен тип отбрана. При натискане на паник-бутона непосредствено подава сигнал към Центъра за градска подвижност и оттова към РПУ-тата.
По маршрута си рейсът няма да стопира на всяка спирка.

Хрисиан Петров - шеф на Центъра за градска подвижност: Ще стопира единствено там, където или има човек на самата спирка, или е натиснат бутона " стой " на спирка.
Нощният градски превоз е пробен. За 9 месеца. По 100 000 лв. на месец - толкоз ще коства. Ще продължи да се движи и след Нова година, в случай че има резултат от него. Дори може да се вкарат и спомагателни линии.

И още от измененията в превоза, който се чака да бъдат гласувани на следващия ден от Столичния общински съвет: санкциите за нередовни пасажери понижават от 40 на 30 лв., в случай че се платят на контрольора на място незабавно откакто е хванат нарушителя. Актът става 50 лв..
 Нощен градски превоз в София потегля пробно от пролетта Нощен градски превоз в София потегля пробно от пролетта
Намаляване на санкцията за нередовните пасажери в градския превоз в София от 200 на 50 лв. е едно от предложенията в новата разпоредба на Столичната общ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР