4 лева на час синя зона и 1 лев билет

...
4 лева на час синя зона и 1 лев билет
Коментари Харесай

По-скъпата синя зона в София била само предложение

4 лв. на час " синя зона " и 1 лев билет за градския превоз са единствено оферти. Идеята е да се вършат поетапно стъпки – да кажем на софиянци, че следва замърсяване (между 50 и 100 микорграма фини прахови частици на куб. метър) в границите на 48 часа, с цел да могат да подхващат ограничения. Когато се чака замърсяване сред 100 и 150 микрограма, към този момент в действие ще влезе повишаването на " синята зона " и поевтиняването на градския превоз. Ще има и апел да не се употребява твърдо гориво при опция. Това съобщи зам.-кметът на София по екологичните въпроси Йоана Христова по отношение на оферти за преодоляване на замърсяването на въздуха в столицата, като категорично посочи, че още нещата са единствено на фаза " оферти ".

Интересен факт е, че съгласно информацията от през вчерашния ден, 12 декември, билетът за градския превоз ще става 1 лев при равнище от над 200 микорграма фини прахови частици на куб. метър. Най-крутите ограничения включват цялостна възбрана за придвижване на МПС и изцяло безвъзмезден градски превоз на територията на цяла София.

Ще споделяме на уеб страницата си, ще разчитаме на медиите да разпространяват информацията, посочи Христова. Предвиждаме да разработим и мобилно приложение, добави тя. И посочи, че в проекта на Столична община има 100 ограничения.

Ежедневно към 350 000 души употребяват метрото, което демонстрира смяна на екологичното схващане на жителите. Ясно е, че това е бъдещето, съобщи Христова. Тя добави, че метрото не е единственият градски превоз – има рейсове и трамваи, чака се доставка на нови рейсове.

Христова призна, че в Столична община има редица сигнали за нерегламентирано горене от разнообразни софийски квартали и предстояла скорошна инспекция, със сертифицирана мобилна станция. Зам.-кметът на София не пропусна да каже, че поставяните от жители сензори не са методът да се мери има или няма замърсяване. Става въпрос за плана Airtube и българската му част " Airbg.info - Измери самичък данните ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР