4 километра от главния път между Горно Драгичево и пътен

...
4 километра от главния път между Горно Драгичево и пътен
Коментари Харесай

АПИ планира ремонт на пътя Драгичево – пътен възел „Даскалово“

4 километра от основния път сред Горно Драгичево и пътен възел „ Даскалово “ следва да бъдат ремонтирани. Това излиза наяве от отговор на Агенция „ Пътна инфраструктура “ до БГНЕС.
В момента се изготвя софтуерен план. Предстои ремонт на пътната настилка, възстановяване на отводняването, ландшафтно оформление, ремонт на развалени пътни знаци и ограничаващи системи, полагане на нова хоризонтална маркировка и други Проектът ще бъде изпълнен при обезпечаване на нужния финансов запас.
Участъкът при Драгичево е част от интернационалния път за Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. От години е призрачен сън за водачите. Особено през зимния сезон на светофара при започване на Драгичево обичайно се образува голяма запушалка от чакащи ТИР-ове и коли. Най-често повода е недобре измит сняг.
В тъмната част на денонощието мъчно може да се види осева линия или такава, която демонстрира къде свършва пътят и къде е канавката. Маркировка мъчно може да се види даже и измежду бял ден. По цялото продължение мантинелите са остарели без осветителни линии, сподели инспекция на БГНЕС.
Според АПИ обаче хоризонталната пътна маркировка в сектора е в положително положение и през август следва да бъде актуализирана като част от подготовката на пътната мрежа за идния есенно-зимен сезон.
В нормативната уредба няма категорично условие за осветление на сектори републиканската мрежа отвън обитаемоте места, какъвто е и път I-1. Отсечката от кръстовището при Драгичево до пътен възел „ Даскалово “ е в урбанизирана територия и осветеността му е ангажимент на съответната община, разясняват още в писмения отговор.
АПИ напомня, че в интервала 2017-2018 година поетапно са ремонтирани над 6 км от път I-1 (E-79) София - Перник, през Владая, в сектора от Александровия мост до разклона за Горно Драгичево. Последният подобен ремонт на сектор беше преди 9 месеца.
Ремонтните действия в региона на Драгичево и Владая бяха придружени с голям брой митинги на поданици, които блокираха автомагистралата в символ на неодобрение против некачествено осъществяване на ремонта.
Инициативен комитет от недоволни поданици оповестиха, че на 30 юни от 17:00 ч.  планират следващото блокиране на Е-79 след Владая в посока Перник. В него ще вземат участие жителите на с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци, с. Кладница и градовете Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница и Благоевград
Причината е, че от АПИ от 01.07.2019 година стопират реверсивното придвижване, което всяка заран се прави посредством слагане на конуси, които обезпечават придвижването посока гр. София в две ленти.
Протестите са с две претенции - създаване на непрекъсната система за реверсивна организация на движението; отваряне на северния излаз на с. Драгичево посока гр. София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР