4 каруци с 6 куб. м незаконно добити дърва за

...
4 каруци с 6 куб. м незаконно добити дърва за
Коментари Харесай

Горските стражари към ДГС „Добрич” задържаха 4 каруци с 6 куб. м дърва за огрев

4 каруци с 6 куб. м нелегално добити дърва за огрев задържаха горските стражари към Североизточно държавно дружество. При обход на гората в землището на с. Хитово чиновници на ДГС „ Добрич ” са открили противозаконна сеч, за която са формирани акт и констативен протокол.

Областната дирекция на полицията е известена за случая за определяне самоличността на нарушителите, които неотложно са избягали от мястото, щом видели автомобила на горските стражари.

Още 12 акта и 9 констативни протокола са съставили през миналата седмица чиновниците на СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич Търговище и Шумен. От осъществените 550 инспекции в интервала от 2 до 8 януари 77 са на обекти за рандеман на дървесина, 86 – на транспортни средства, 340 – на ловци, а 47 – на други физически лица.

Каруца и 4,5 куб. м дърва за огрев са арестувани при обход на територията на ДГС „ Търговище ”. За откритите нарушавания в стопанството са формирани 4 акта и 2 констативни протокола.

При систематичните инспекции в обсега на ДЛС „ Шерба ” е иззет инструмент за дърводобив. Съставени са два акта и констативен протокол по Закона за горите.
В резултат от дейната контролна активност, осъществявана от горските стражари, чиновниците на ДЛС „ Паламара ” са задържали общо 1,8 куб. м нелегално добити дърва за огрев, за което са формирани 4 акта и 5 констативни протокола.

2 акта и констативен протокол са формирани пък за противозаконната сеч на 2,5 куб. м дърва за огрев на територията на ДГС „ Генерал Тошево ”.

Засилен остава контролът на местата с висока централизация на нарушавания, допълват от СИДП поради по-големия брой нарушавания в горите, присъщ за зимния сезон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР