4. Ивендър Холифилд Евандър Холифийлд е един от най-успешните професионални

...
4. Ивендър Холифилд Евандър Холифийлд е един от най-успешните професионални
Коментари Харесай

Топ 10 фалирали спортисти-милионери ЧАСТ 2

4. Ивендър Холифилд

Евандър Холифийлд е един от най-успешните професионални боксьори в историята на този спорт. Той е притежател на доста шампионски трофеи и има извънредно сполучлива кариера. По време на кариерата си печели милиони и милиони, само че в последна сметка стартира да изпитва финансови усложнения, които стартират с проблеми с издръжката на децата, които по-късно се трансформират в огромна серпантина на спад за боксьора.

Той беше заставен да продаде милионното си имение, което коства 7,5 млн. $. Това е едва  повърхността на това, което дължи, защото той задълженията към банката му са повече от два пъти повече и е задлъжнял на данъчната работа с повече от 200 000 $.

3. Денис Родман

Бивш състезател от НБА, най-известен с престоя си в Чикаго Булс, макар че е повторен първенец и с „ Лошите момчета “ в Детройт „ Пистънс “. Той е запомнен като един от най-избухливите и разсейващи играчи в НБА, а в този момент остава в историята, които се оказаха разорени. Той се обърна към съда, с цел да подаде документи, в които твърдеше, че не може да изплаща дължимите суми за прехрана на дете или брачен партньор, защото е болен и опустошен. Той дължеше голяма сума от 800 000 $ за забавена прехрана на дете и 50 000 $ за забавена прехрана на брачна половинка.

Въпреки че не е изкарал сумата, което някои играчи от НБА могат да завоюват в кариерата си, Родман имаше необикновено благосъстояние сред договорите си в Лигата и доста други инициативи, в които се е впуслал, в това число телевизионни излъчвания, реклами, потвърждения и филми.

2. Диего Марадона

Аржентинският футболист Диего Марадона, един от двамата носители на премията на ФИФА " Играч на 20-и век " за 2000 година, е считан за един от най-хубавите футболисти на всички времена. Той получава съответното възнаграждение, като два пъти слага международен връх за трансферни суми на футболен тим, а за неотдавнашната си треньорска активност в дубайския тим " Ал Уасл " получава заплата от близо 3 млн. $ годишно.

За страдание, същият триумф не може да се твърди за ръководството на персоналните финанси на Марадона. Италианското държавно управление твърди, че той дължи 50 млн. $ неплатени налози от времето, когато играе за Наполи от 1984 до 1991 година Досега единственото, което Марадона се е отказал, са скъпи бижута - знак, че той може би не е идеалният претендент за заместител на опозорения някогашен президент на ФИФА Сеп Блатер.

1. Майк Тайсън

През 1986 година Тайсън е единствено на 20 години, когато слага връх за най-млад боксьор, станал първенец на WBC, IBF и WBA. По време на последвалата дълга кариера на кръга той се бие в над 100 професионални мача, пази шампионската купа в тежка категория повече от един път и печели над 400 милиона $. Въпреки това Тайсън афишира банкрут още преди да се пенсионира през 2003 година

Къде са отишли всички пари? В публикация на " Ню Йорк Таймс " от 2003 година, отдадена на оповестяването на несъстоятелността, се твърди, че Тайсън " харчи с настъпателност, която в миналото е била присъща за нокаутите му в първите рундове " - за всичко, от бижута и лимузини до сибирски тигри. Тайсън твърди, че не са му помогнали неточните промоутъри: През 1998 година той подава иск за 100 млн. $ против някогашния си промоутър Дон Кинг, като твърди, че Кинг го е измамил с десетки милиони през 90-те години.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР