4- и 5-звездните хотели в Банско, Пампорово и Боровец осигуряват

...
4- и 5-звездните хотели в Банско, Пампорово и Боровец осигуряват
Коментари Харесай

5-звездни хотели осигуряват персонала си на нереално ниски заплати

4- и 5-звездните хотели в Банско, Пампорово и Боровец обезпечават личния състав си на приблизително 764 лева месечно, което е с близо 200 лева по-малко от междинния застрахователен приход за страната и доста по-ниско от нормалните хонорари в сектора. Във Велинград в същата категория хотели осигурителният приход е 540 лева, което е даже под минималния застрахователен приход, оповестява Национална агенция за приходите.
Местата за настаняване в зимните курорти и Велинград ще бъдат подложени на така наречен намерено наблюдаване, инспекции и проверки. То съставлява очевидно наличие на инспектори на Национална агенция за приходите в комерсиалния обект в продължение на седмици, като се наблюдават оборотите и отчитането им на касовите апарати, работното време и заетостта на личния състав. Ако бъдат открити обилни разлики в обезпечаването на личния състав в даден обект по отношение на сходни такива на същата територия, е допустимо осъществяването на проверка, при която осигурителните вноски могат да бъдат избрани по прилика, изясняват от приходната организация.
„ Има директна връзка сред укриването на обороти и така наречен „ заплата в плик “. Неиздаването на касови бележки образува доходи, от които след това се изплащат необложени хонорари. Проверките, които започваме в хотелите, целят да пресекат тази процедура “, сподели шефът на „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите Спас Шишков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР