4-годишното момиченце, което е настанено за лечение заради двустранна пневмония

...
4-годишното момиченце, което е настанено за лечение заради двустранна пневмония
Коментари Харесай

Директорът на търновската болница: 4-годишното момиченце не е било имунизирано

4-годишното момиченце, което е настанено за лекуване поради двустранна пневмония в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ и тествано за COVID-19, не е било ваксинирано и майката му е антиваксър. Това съобщи шефът на лечебното заведение доктор Стефан Филев, представен от "Борба ".

По думите му, това е причина за по-тежко протичане на всевъзможни инфекции.

Болничният началник показа, че поради усложненото положение на дребната пациентка, с сътрудниците му са се съветвали със експерти от Клиниката по детска гръдна хирургия на УМБАЛМ „ И. Пирогов “ и се прави всичко належащо за преодоляване на заболяването.

„ Към момента детето не е на кислородотерапия и няма температура. С майката се намират във ВИП стая и са изолирани. С тях се работи като положителни за ковид, до момента в който не излязат резултатите от взетите през вчерашния ден проби. Очакваме да стане ясно дали става дума за COVID-19 тази вечер или на следващия ден сутринта “, изясни доктор Филев.

Той съобщи, че изявленията във фейсбук на майката и таткото на момиченцето са провокирали сериозна блъсканица в педиатрията и в резултат на това родителите на други 6 деца са отвели малчуганите си от звеното недоизлекувани. Желание да напусне отделението показала даже една от медицинските сестри.

„ Педиатрията сега работи обикновено, не е под карантина. Ако се окаже, че пробите на детето са позитивни, отделението ще бъде затворено. Предполагам обаче, че резултатите ще са негативни. От осъществените лабораторни проучвания заключваме, че това е бактериална зараза “, добави доктор Филев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР