4 години след изчезването на малайзиския самолет, полет MH370, остава

...
4 години след изчезването на малайзиския самолет, полет MH370, остава
Коментари Харесай

Очевидци пазят тайната на изчезналия малайзийски самолет

4 години след изгубването на малайзиския аероплан, полет MH370, остава една от най-големите мистерии в историята на авиацията. Спекулациите към него не престават и до ден сегашен, а последната версия, която се стартира в медиите е, че самолетът е бил свален по простъпка, а по-късно казусът - затулен, написа през днешния ден.бг.

Пред Daily Star, частният проверяващ Ноел О` Гара твърди, че малайзийското държавно управление е покрило случая, тъй като е станала една огромна неточност.

Боингът с 239 пасажери на борда изхвърчал от Куала Лумпур и трябвало да дойде в дойде в столицата на Китай, Пекин, в 6:30 сутринта локално време. Но по-малко от час в небето, до момента в който пресича Южното Китайско море сред Малайзия и Виетнам, полет MH370 губи връзка с въздушния надзор. В 2:14 сутринта боен радар засича машина, за която се твърди, че е изчезналият аероплан. Ала посоката е друга - той се движи към Андаманско море.

Множество очевидци настояват, че почти по това време са видели аероплан, който явно бил загубен, сред Тайланд, Индонезия и Малайзия.

„ Много хора са видели по какъв начин самолетът обръща и потегля в противоположната посока. Те са дали своите показания на полицията, само че те в никакъв случай не ги оповестиха ”, твърди О` Гара.

Един от тези очевидци е домакинята Ража Латифа. 58-годишната жена пътувала с полет SV2058 на Саудитските авиолинии. След като изхвърчала от Джеда, тя прелетяла над индийския град Ченай към 8 и 30 сутринта. И видяла нещо необичайно. „ Беше сребрист обект, приличаше на аероплан. Когато се вгледах по-внимателно, открих, че това е крило и опашка на аероплан в океана “, твърди Джеда пред малайзийското издание The Star.

Въпреки че голям брой водачи настояват, че полет SV2058 е бил прекомерно високо, с цел да види тя каквото и да било във водата, майката на 10 деца държи на думите си: „ Знам какво видях. Убедена съм, че беше аероплан. Няма да ви неистина, вярваща жена съм “.

Ноел О` Гара също застава зад думите й. „ Въпреки че управляващите не й имат вяра, тя е доста меродавен очевидец. Има наследник, който работи в полицията и я е помолил да даде своите показания. Според мен тя е забелязала машината в диапазона от няколко часа, в които той е бил съвсем на повърхността преди да потъне ”, изяснява той.

Друг очевидец е британката Катрин Тий, която дружно с мъжа си е на яхта. Двамата плават от Кочи, Индия до Пукет, Тайланд. В уеб страницата Cruisers` Forum през 2014 година тя написа: „ Видях пламнал аероплан да минава зад кърмата ни, от пристанището до десния ръб, почти от север на юг “. Пред тайландския вестник Phuket Gazette тя твърди, че до момента в който е плавала през нощта, а брачният партньор й спял, забелязала очертанията на аероплан с оранжеви светлини. Това привлякло вниманието й, тъй като не била виждала нещо сходно. Когато се загледала, открила, че машината гори.

Нейните показания също били пренебрегнати. Думите на голям брой риболовци, които били край водите на Банда Ачех, също не били взети поради в следствието.

60-годишният Азид Ибрахим твърди, че е видял светлините на аероплан, който пътува на север, назад на посоката, по която всекидневно се движат машините.

Бизнесменът Алиф фати Хади от Банда Ачех също е уверен, че е видял ярка светлина в небето, която се е спускала със страшна скорост.

Според Ноел О` Гара формалната версия на малайзийското държавно управление, че водачът е отвлякъл самолета, е безспорна небивалица. „ Ако това беше истина, щеше да се стигне до развръзка с помощта на всички тези показания - безапелационен е О` Гара. - Ала те остават прикрити. Според мен малайзийското държавно управление е свалило самолета, но осъзнавайки жестоката си неточност, е решило да прикрие случая “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР