4 години и 9 месеца затвор присъди Районен съд Пловдив

...
4 години и 9 месеца затвор присъди Районен съд Пловдив
Коментари Харесай

4.9 г. за бивша адвокатка за измама с имоти

4 години и 9 месеца затвор присъди Районен съд Пловдив за някогашната адвокатка Мария Стоянова Славкова-Делова за измами с жилища.

Крум Стоянов пък получи 6 години затвор.

Съдът ги призна за отговорни в това, че в периода  2017 – 2018, при продължавано закононарушение и след авансово сговаряне за да набират за себе си имотна полза, са възбудили и поддържали в подвеждане  различни лица, като  са им подсигурили спечелването на търгове и закупуването на  жилища от ЧСИ, тъй като били в близки връзки с тях, или от банки, за чиито пълномощници са се представяли.

Причинената обща имотна щета на пострадалите е 27 177.60 лева

Подсъдимите са наказани още и за това, че за същия интервал посредством машинация – създавайки погрешна визия за наличието на документи, са склонили тези лица да подпишат частни документи – заявления, които не подхождат на волята им.

Декларациите били за това, че са им върнали суми пари в разнообразни размери, като Крум Стоянов е отвличал вниманието на деклараторите, а Мария Славкова-Делова е представяла за автограф втори образец на към този момент основан документ.

Подсъдимите са наказани да заплатят на цивилен ищци сумите от почетените цивилен искове, както и солидарно да заплатят разноските по делото.

Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Пловдив.

Срещу някогашната адвокатка Мария Стоянова Славкова-Делова тече и второ дело в Райнонен съд Пловдив отново за машинация с парцел.

Ищецът е български бежанец в Съединени американски щати, съгласно който Делова го измамила при договорка с парцел в региона на Хирургиите на Пещерско шосе.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР