4 гигантски руски товарни самолета току-що изгоряха в пламъци на 400 мили от Украйна

...
Жителите на Псков, Русия, сигурно са си помислили, че внезапно
Коментари Харесай

Жителите на Псков, Русия, сигурно са си помислили, че внезапно са попаднали във филм за Втората световна война, когато в 23:30 ч. на 29 август вечерта им беше нарушена от бръмченето на малки самолети, спорадичното бърборене на противовъздушни оръдия, тропот на далечни експлозии и зловещо оранжево сияние, излъчващо се от близката авиобаза Крести, известна също като международното летище „Княгиня Олга Псков“.

Не след дълго огромен стълб дим се издигна от въздушната база, използвана от Руска елитна 76-та гвардейска въздушнодесантна дивизия и 334-ти военнотранспортен авиационен полк. Обикновено приблизително 20-те стратегически транспортни самолета Ил-76 от 334-та ще бъдат на разположение, за да транспортират бързо парашутистите 76-а в отговор на военна криза – сега спорен въпрос, тъй като единицата в момента е в разгара на сраженията в Украйна.

Но тази вечер кризата дойде в Псков. В последващи доклади се твърди, че до 22 украински дрона са се спуснали върху въздушната база и са „повредили“ – по думите на руското министерство на отбраната – четири големи стратегически транспортни самолета Ил-76, два от които са се запалили, както и експлодирали резервоари за съхранение на авиационно гориво. Въпреки това не се съобщава за жертви на персонала.

Руските държавни медии от време на време описват като „повредени“ самолети, които по-късно са снимани, за да бъдат напълно изгорени в пламъци – което отново е случаят в Крести, въз основа на кадри, публикувани в социалните мрежи медии.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР